2011.
december
09. 11:38

Felszámolt nyugdíjszámlák

Címkék:
malacpersely Több mint 40 milliárd forintot vettek ki az idén október elsejéig az önkéntes nyugdíjpénztári tagok a jogosultsági idő elérése előtt. A nyugdíj-megtakarítást még az adóteher mellett is felszámolók száma pedig nyilvánvalóan ebben a negyedévben ugrik igazán meg.

Most az egészségpénztáraknál sem lehet igazán ok örömre: a szektor fennállása óta először csökkent a tagok száma.

A válság kitörése óta az önkéntes nyugdíjpénztáraknál rendre azt tapasztalják, hogy a türelmi idő lejárta után sok tag felveszi minden időskori megtakarítását, nem törődve azzal, hogy adót és járulékot kell fizetniük. Sok kasszánál úgy látják, hogy ez a folyamat a végtörlesztés miatt még fel is gyorsult. A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) harmadik negyedévre vonatkozó – a devizahitel- kiváltást még nem tükröző – adatai alapján van miért aggódni az önkéntes pénztáraknál.A válság hatása, úgy tűnik, mostanra az egészségpénztárakat is elérte.

A teljes cikk itt olvasható. www.azenpenzem.hu/cikkek/-/asset_publisher/Vg0B/content/felszamolt-nyugdijszamlak

Forrás: azenpenzem.hu

Vissza
2011.
június
09. 07:42

Nyugdíjpénztárak - nehéz a búcsú

Nyugdíjpénztárak - nehéz a búcsú A legfrissebb felügyeleti adatok szerint a magánnyugdíjpénztárakba az idei első negyedévben a szankciók dacára majdnem négyszázan léptek újonnan be, a kasszák tagjaik vagyonát 64 milliárd forint feletti összeggel gyarapították, aminek túlnyomó többsége végül az államhoz kerül.
Tovább
2011.
november
12. 16:08

Nyugdíjpénztári piac: bedobja a törölközőt a Generali is

Nyugdíjpénztári piac: bedobja a törölközőt a Generali is A magán-nyugdíjpénztárakat érintő változások következtében eltűnik a Generali magánkasszája is - értesült az azenpenzem.hu oldal. A Generalinál gyakorlatilag megerősítették ezt, és azt közölték, a méretgazdaságos működés érdekében keresik a lehetőségeket.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART