2010.
január
17. 11:08

Feltűnt a szokatlan „búcsújárás” a faluban

Címkék:
húszezresek Az idős házaspár 73 éves hölgy tagja már majdnem visszaadott a húszezer forintosból, amikor jött a szomszéd. Poroszlón a szombat délután nem jött be a trükkös tolvajoknak. Egy harminc körüli férfi villanyóra-leolvasónak, egy páros pedig gázóra-leolvasónak adta ki magát, úgy járta a falut.

A szólóban ügyködő férfi éppen azt ecsetelte, hogy az óraállás szerint az eddig kifizetett villanyszámlából visszajár az idős néninek 11 ezer forint. A csalónak természetesen csak húszezer forintosa volt. Az ügylet ezen szakaszában toppant be a szomszéd férfi, aki azért jött át, mert feltűnt neki a szokatlan szombati „búcsújárás” a faluban. Volt ugyanis egy férfiből és egy nőből álló páros is, ők úgymond a gázórákat olvasták le.

Mindez a trükkös tolvajokat elriasztó férfi mesélte el, aki megemlítette: a másik szomszédja, egy 81 éves asszony már tárt kapukkal várta a villanyórást, aki előzőleg bejelentkezett nála, hogy hozzá is mindjárt jön. Ez a „pénzt hoztam, vagy vennék valamit, de csak húszezresem van” trükk, egyébként a tolvajok jól bevált módszere. A visszajáró keresésekor figyelik ki ugyanis, hogy az idős emberek hol tartják – sokszor nem is kevés – pénzüket.

Forrás:heol.hu

Vissza
2009.
november
06. 10:53

Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni

 Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni Egy szekszárdi lakásba csengetett be két trükkös rabló egy idős hölgyhöz azzal az indokkal, hogy az E-ON munkatársai és villanyórát jöttek leellenőrizni és kicseréli.
Tovább
2009.
december
16. 19:29

Áldozatok a telefonkönyvből – két életfogytiglan

Áldozatok a telefonkönyvből – két életfogytiglan Rablógyilkosságért életfogytiglant szabott ki két férfira szerdai jogerős ítéletével a Debreceni Ítélőtábla, a két elítélt oly mértékben bántalmazott két idős embert, hogy azok belehaltak az okozott sérülésekbe – közölte az MTI-vel Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára.
Tovább
2009.
november
13. 20:25

Elfogták az idősek kirablóit

Elfogták az idősek kirablóit A rendőrség elfogta annak a bűnözői csoportnak a tagjait, amely az elmúlt időszakban idősek sérelmére erőszakos bűncselekményeket követett el. A kilenc gyanúsított közül öten korábbi előzetes letartóztatásuk megszűnése után hajtották végre a rablásokat.
Tovább
2009.
december
22. 11:50

Lebukott az időseket fosztogató banda

Lebukott az időseket fosztogató banda Időseket fosztogató bűnbanda bukott le. Nők is voltak a tagok között. Egyikőjük egy bankban dolgozott fegyveres biztonsági őrként. A bűnszövetkezet tagjai a fővárosban és Pest megyében raboltak, és volt, hogy megkötözték, megverték idős áldozataikat.
Tovább
2009.
november
29. 16:38

Új módszerek a trükkös tolvajok ötlettárában

Új módszerek a trükkös tolvajok ötlettárában A Nagykanizsai Rendőrkapitányság illetékességi területén új „mesékkel” próbálkoznak mostanában a trükkös tolvajok. A célpontok szinte kivétel nélkül az idős emberek. Elsősorban nekik szól ez a figyelemfelhívás.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART