2011.
augusztus
17. 05:46

Felújítás a pécsi nyugdíjasházban

Címkék:
Pécs Közel húsz esztendeje alakították ki azt a 114 lakásból álló épületegyüttest, amely ma 135 nyugdíjasnak ad otthont. A pécsi nyugdíjasházban 15 lakást újítottak fel, amelyeket már át is vehettek a bent lakók.

Az országban szinte példa nélküli kezdeményezés volt az, hogy közel száz nyugdíjasnak biztosítottak lakást egy olyan házban, ahol a szükséges szociális és egészségügyi ellátást is biztosítják. A házban több lakás is üresen állt, s bár az önkormányzat pályázati forrás keretében szerette volna a felújítást elvégezni, az üres helyekre olyan nagy volt az érdeklődés, hogy úgy döntött a város, nem vár tovább, hanem nekiáll a felújításnak.

A munkálatokról szóló, dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatón Csizi Péter, Pécs alpolgármestere közölte: az időspolitika egyik kiemelt célja, hogy az idős emberek ameddig csak lehet, a saját otthonukban maradhassanak, s csupán indokolt esetben kerüljenek az intézményi ellátottak körébe. E kettő közötti átmenetet jelenti a nyugdíjasház, hiszen az bentlakók számára huszonnégy órás felügyeletet biztosítanak, de saját lakrészükben, saját tárgyaik, bútoraik között élhetnek.

Három évvel ezelőtt aggódtak, hogy be kell zárni a házat, s évekig állt húsz lakás üresen, ezeket kezdte el a város újra feltölteni – mondta az alpolgármester.

A rossz állapotban lévő lakásokat teljesen felújították, s egy-egy lakásra 1,5 millió forintot áldoztak. A pénzből kicserélték a burkolatokat, megjavították a nyílászárókat, a fürdőszobát is felújították, s a konyharész is megszépült. A rekonstrukció során minden esetben meghallgatták a beköltözők igényeit is.

Az egyik bentlakó, Marika néni elmondta: korábban a nyugdíjasklub miatt járt be rendszeresen a házba, s azért döntött a beköltözés mellett, mert itt biztosítják a napi étkezést, rendszeresek a programok, nagyon kedvesek a nővérek, akik szintén a rendelkezésükre állnak. Eközben önálló lakrésszel rendelkeznek, egy közösség tagjaiként tölthetik mindennapjaikat – emelte ki.

Az igénylőknek 2,5 millió forintos hozzájárulást, majd pedig kedvezményes árú bérleti díjat kell fizetniük.

Forrás: PécsMa

Vissza
2011.
április
03. 09:03

Idősotthon lesz több tucat kórházból Romániában

Idősotthon lesz több tucat kórházból Romániában Senkit nem fognak elbocsátani azokból a kórházakból, amelyek öregotthonná alakulnak – nyilatkozta Cseke Attila román egészségügyi miniszter pénteken Konstancán. A tárcavezető szerint azokat az egészségügyi dolgozókat, akik nem akarnak az öregotthonná átalakított intézményekben maradni, átveszik más kórházak.
Tovább
2011.
június
03. 08:54

Idősotthonok útvesztőjében

Idősotthonok útvesztőjében Bárhogy tervezi is, a jelenleg hárommillió, de egyre növekvő számú magyarországi nyugdíjas egy része utolsó éveit egészen biztosan öregek otthonában – szelídebb szóval nyugdíjasotthonban, a katalógusok nyelvén szépkorúak apartmanjában – fogja tölteni. Már ha van elég pénze, szerencséje és ideje a várólista élére kerülni.
Tovább
2010.
november
08. 10:23

Ismerje meg a biztonságos idősotthonokat

Ismerje meg a biztonságos idősotthonokat Tisztelt Olvasóink! Egyre több rossz hír lát napvilágot illegális idősotthonokról, vagy katasztrofális ellátási körülményekről. Ezért a Jókor Tv egy sorozatot indított, amelyben jó példákat, jó gyakorlatokat, megbízható otthonokat mutatunk be. A sorozat elemeit úgy érik el legkönnyebben, ha megtekintik a kapcsolódó cikkeket, illetve ha a címkefelhőben az "idősek otthonai" címkére kattintanak. A sorozatot folytatjuk a hevesi Dr Szegő Imre Idősek Otthonával, ahol mozgásfogyatékosokat is gondoznak.
Tovább
2010.
október
09. 13:50

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat Tisztelt Olvasóink! Egyre több rossz hír lát napvilágot illegális idősotthonokról, vagy katasztrofális ellátási körülményekről. Ezért a Jókor Tv egy sorozatot indít, amelyben jó példákat, jó gyakorlatokat, megbízható otthonokat mutatunk be. A sorozat elemeit úgy érik el legkönnyebben, ha megtekintik a kapcsolódó cikkeket, illetve ha a címkefelhőben az "idősek otthonai" címkére kattintanak. Kezdjük a recski Gesztenyés Idősek Otthonával
Tovább
2010.
október
25. 11:33

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat Tisztelt Olvasóink! Egyre több rossz hír lát napvilágot illegális idősotthonokról, vagy katasztrofális ellátási körülményekről. Ezért a Jókor Tv egy sorozatot indít, amelyben jó példákat, jó gyakorlatokat, megbízható otthonokat mutatunk be. A sorozat elemeit úgy érik el legkönnyebben, ha megtekintik a kapcsolódó cikkeket, illetve ha a címkefelhőben az "idősek otthonai" címkére kattintanak. A sorozatot folytatjuk a hevesi Fehér Hárs Idősek Otthonával.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART