2013.
április
16. 11:27

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-korszakban eltőzsdézték a nyugdíjak reálhozamát

Hoppál Péter A Fidesz szerint a Gyurcsány-Bajnai-korszakban eltőzsdézték a nyugdíjak reálhozamát, és bizonytalan volt a nyugdíjrendszer. Ezt Hoppál Péter mondta, hangsúlyozva: most biztonságban van az emberek nyugdíja.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője kiemelte: nyugdíj-ügyben a baloldalnak kell válaszolnia számos kérdésre. Felidézte, hogy 2010-ben, kormányváltás körül az emberek nyugdíjbefizetései végveszélyben voltak, és a baloldal semmilyen olyan rendszert nem hozott létre, ami megóvta volna a nyugdíjakat.

A szóvivő szerint éppen a baloldal szervezte ki külföldi kézben lévő magán-nyugdíjpénztárakba az emberek nyugdíjvagyonát. Kitért arra is, hogy a baloldal volt az a politikai erő, amelyik hitelből finanszírozta a nyugdíjakat Magyarországon, amit a miniszterelnökük is bevallott.

Hozzátette: 2010-ben már fenntarthatatlanná vált a magyar nyugdíj-rendszer, amiben teljes átalakítást kellett eszközölni, meg kellett védeni az emberek pénzét, stabillá téve a nyugdíjakat. Ezt a Fidesz-kormány nagyon kemény munkával elvégezte - fogalmazott, hozzátéve: ennek eredménye, hogy ma minden idők legstabilabb nyugdíját tudhatják magukénak az emberek.

Hozzátette: a baloldali kormányok idején csökkent a nyugdíjak értéke, míg most minden évben nő legalább az infláció mértékével, idén már afölött. Bajnai Gordon ugyanakkor egy havi nyugdíjat vett el a nyugdíjasoktól 2009-ben - mondta.

Hoppál Péter azt mondta: az idei befizetéseket tervezi a kormány az idén a számlákon jóváhagyni, ahogyan azt megígérte.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART