2013.
november
23. 19:52

Fidesz: a nyugdíjhoz közel álló nőket támogatja a kormány

Címkék:
Selmeczi Gabriella A Fidesz szerint a kormány újabb, nőket segítő programjai révén jövőre már mindenki dolgozhat, aki szeretne. Ezt Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője mondta egy sajtótájékoztatón, amelyen a nyugdíjhoz közel álló nőket támogató kormányzati programról számolt be.

A fideszes politikus kiemelte, a kabinet a Nők 40 nevű programban azoknak az 55 éves kor feletti, munkanélküli nőknek kínál segítséget, akiknek egy év vagy annál kevesebb munkaviszonyban eltölt idő hiányzik a nyugdíjkorhatárhoz. Az állam a programban résztvevő munkaadókat akkor támogatja, ha az érintetteknek egy éves foglalkoztatást biztosít, ebben az esetben a kormány akár 10 hónap munkabért és járulékot is megtérít a vállalkozásoknak - fejtette ki.

Selmeczi Gabriella szerint az 55 év feletti munkanélküli nőket segítése azért is szükséges, mert ők rendkívül nehezen tudnak elhelyezkedni. Közölte az új programra összese 1,5 milliárd forint támogatás biztosított.

A szóvivő emlékeztetett, a negyven év munkaviszonnyal rendelkező nők 2011 óta kérhetik nyugdíjazásukat, akik ebben az esetben az öregségi nyugdíj teljes összegére jogosultak.

A kormánypárti politikus aláhúzta azt is, hogy a kabinet korábban több intézkedéssel is kifejezte a nők megbecsülését. Példaként említette, a gyermeknevelés melletti munkavállalás támogatását, aminek egyebek mellett a jövőre életbe lépő gyed extra is része.

Selmeczi Gabriella szólt arról is, a nők foglalkoztatása húsz éves rekordot ért el és abban bíznak, hogy jövőre, aki szeretne az már el is tud majd helyezkedni.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Pesti Imre, a Budapesti kormányhivatal vezetője arról számolt be, hogy a fővárosi 44 ezer álláskeresőből 3 ezren érintettek a kabinet új programjában, akiket levélben tájékoztattak az új lehetőségről.

Kiemelte, Budapesten az igényektől függően akár több ezer, a nyugdíjhoz közel álló nő elhelyezkedését is támogatni tudják. Tájékoztatása alapján eddig kétszáz jelentkezőnek 307 millió forint támogatást ítéltek oda.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
augusztus
08. 21:28

A nőkre kifejezetten veszélyes az új Mt

A nőkre kifejezetten veszélyes az új Mt Öt szakszervezeti konföderáció női szervezetei valamint több civilszervezet hétfőn szakmai konferenciáján nyilatkozatot fogadott el az új Munka törvénykönyve (Mt.) tervezetéről. Ebben nemtetszésüket fejezték ki az iránt, hogy a törvénytervezet szerintük kifejezetten család- és nőellenes, és szembe megy a kormány által hangoztatott családbarát politikával.
Tovább
2010.
december
21. 06:12

Negyven év munka után nyugdíjba mehetnek a nők

Negyven év munka után nyugdíjba mehetnek a nők Negyven évnyi munkaviszony után nyugdíjba vonulhat minden nő - a kormány erről szóló törvényjavaslatát hétfőn fogadta el a parlament 254 igen, 15 nem és 73 tartózkodással. Más változásokat is elfogadott a Ház.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART