2012.
január
06. 23:57

Fidesz: embertelenség egy ember értelmetlen halálából politikai tőkét kovácsolni

Címkék:
fidesz logo A veszprémi kórházban az év utolsó napján halt meg az a férfi, aki még december közepén a nyugdíjbiztosítási igazgatóság megyeszékhelyi ügyfélszolgálatán váratlanul szíven szúrta magát. Réfi Jenő, a nyugdíjbiztosító igazgatójának akkori közlése szerint a férfi december 14-én egy ellátást megállapító határozattal érkezett a Veszprém Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságára, amelyben arról tájékoztatták, hogy rokkantnyugdíja november elsejétől megszűnt. Rendszeres szociális járadékot állapítottak meg részére, mivel a felülvizsgálat szerint állapota javult, és csökkent egészségkárosodásának mértéke. Az ügyfélszolgálat munkatársával az 55 éves zirci férfi közölte, hogy nem ért egyet a nyugdíjbiztosító határozatával, majd hirtelen felállt és szíven szúrta magát.

 Némedi Lajos, a Fidesz veszprémi szervezetének alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján a szervezet nevében őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt hozzátartozónak, és közölte: embertelenség egy ember értelmetlen halálából politikai tőkét kovácsolni. A politikus ezzel arra a hétfői megemlékezésre utalt, amelyet civilek és a Demokratikus Koalíció (DK) helyi képviselői szerveztek az elhunyt emlékére.

Hozzátette: első és másodfokú eljárás keretében születnek döntések a nyugdíjbiztosítónál, és van jogi lehetőség a másodfokú döntések bírósági felülvizsgálatára. Az elhunyt nem kezdeményezte a bírósági felülvizsgálatot, nem élt a lehetőségével - mondta. Hangsúlyozta, hogy a rokkantnyugdíjas egészségi állapotának felülvizsgálata egy 2007-ben  - tehát a Gyurcsány-kormány idején - elfogadott törvény alapján történt, amelyről szigorúan szakmai szempontok figyelembe vételével döntenek az orvosok. Némedi Lajos ugyanakkor úgy vélte, hogy semmilyen probléma megoldásának nem lehet eszköze az öngyilkosság.


Forrás: MTI
Vissza
2011.
december
14. 15:46

Szíven szúrta magát, mert megvonták a rokkantnyugdíját

Szíven szúrta magát, mert megvonták a rokkantnyugdíját Szíven szúrta magát egy férfi szerda délelőtt a nyugdíjbiztosítási igazgatóság ügyfélszolgálatán Veszprémben - olvasható a veszport.hu portálon.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART