2011.
június
29. 20:15

Fidesz: nem akarnak dolgozni a szakszervezeti demonstrálók

Címkék:
fidesz logo A Fidesz-frakció szerint az útzárakat és tiltakozó demonstrációkat szervezők ismét bebizonyították, hogy ők nem akarnak dolgozni, és politikai céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a munkába jutásban másokat is akadályozzanak.

A Fidesz-frakció közleménye szerint míg a kormány és az annak munkáját támogató frakció azt akarja - és ezért mindent meg is tesz -, hogy minél több ember dolgozhasson Magyarországon, addig vannak olyanok, akik politikai és önös érdekeik által vezérelve éppen a munkába jutást akadályozzák - írta az MTI.

A mi feladatunk az, hogy megnyerjük az ország egyik legnagyobb háborúját, amelyet a munkanélküliség ellen vívunk. Ebben csakis azok lehetnek szövetségeseink, akik akarnak dolgozni. Az útzárakat és tiltakozó demonstrációkat szervezők ma is bebizonyították, hogy ők nem akarnak, és politikai céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a munkába jutásban másokat is akadályozzanak - fogalmaz a közlemény.

Országszerte negyven helyen tartanak félpályás útlezárással egybekötött demonstrációt a szakszervezetek a munka világát, valamint a nyugdíjakat érintő kormányzati intézkedések és tervek elleni tiltakozásul; a közlekedésben nem alakult ki nagyobb fennakadás. A Liga Szakszervezetek elnöke szerint ha nem sikerül megállapodniuk a kormánnyal, akkor a mostaninál nagyobb demonstrációkat szerveznek őszre.

Forrás: Napi Gazdaság

Vissza
2011.
június
29. 09:26

A szakszervezeti demonstrációk délelőtti eseményei

A szakszervezeti demonstrációk délelőtti eseményei Az ország számos pontján demonstrációkat tartanak a szakszervezetek, így tiltakozva a munka világát, valamint a nyugdíjakat érintő kormányzati intézkedések és tervek ellen. A főbb eseményeket itt közöljük, a beszámolót folyamatosan frissíti a Zipp, a http://zipp.hu oldalon.
Tovább
2011.
június
29. 13:00

A tűzzel játszik a kormány - Borsik János

A tűzzel játszik a kormány - Borsik János Kockáztatja a kormány a társadalmi békét azzal, hogy a leendő nyugdíjasok járulékrendszerének megváltoztatását minden előkészítés nélkül meglebegteti – jelentette ki a Klubrádióban az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke. Borsik János azt mondta, ha a 10 százalékos nyugdíjjárulék helyett 20 százalékot kell majd fizetni, akkor nem csak a nyugdíjak csökkennek, hanem a fizetés is. A kormány ilyen irányú lépései elbizonytalanítja az embereket, mert nem tudják mi várhat még rájuk. Ez vonatkozik a táppénzcsökkentésre, a munkanélküliek támogatásának megkurtítására, a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatára is. Nem lehet valós helyzet feltárás nélkül nekimenni mindennek.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART