2012.
július
11. 09:05

Fidesz: nem csökkenhetnek a nyugdíjak!

Címkék:
iván lászló A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja és a párt országos nyugdíjastagozata határozottan visszautasítja Heim Péternek, a Századvég Gazdaságkutató elnökének azon felvetését, amely szerint a nyugdíjak drasztikus csökkentésére lenne szükség - közölte Rogán Antal, a párt frakcióvezetője és Iván László, a tagozat elnöke.

Közleményükben hangsúlyozzák, hogy a nyugdíjasok így sincsenek könnyű helyzetben, ezért nem engedhető meg, hogy nyugdíjuk csökkenjen. "Sőt! A Fidesz, ahogyan eddig is, úgy ezután is kiáll a reálértékek megőrzése mellett, a nyugdíjak infláció mértékének megfelelő folyamatos növelésével" - fogalmaznak.

Több internetes oldal közlése szerint Heim Péter a köztelevízió vasárnapi, A lényeg című műsorában azt mondta: a romló demográfiai viszonyok miatt nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne nyúljunk hozzá a nyugdíjakhoz, azok mértékét a bérekhez képest a jövőben csökkenteni kell. A kormány munkahelyvédelmi csomagja jó eszközöket tartalmaz alapjában véve, viszont a munkahelyek megőrzését és bővítését csakis a gazdasági növekedés garantálja - jelentette ki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke. A költségvetési politikát illetően a közgazdász elmondta, hogy a kiadási oldalon drasztikusabb vágásra lenne szükség, főleg a szociális kiadások esetében.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
július
09. 12:13

Heim Péter: drasztikus nyugdíjcsökkentés kell!

Heim Péter: drasztikus nyugdíjcsökkentés kell! A kormány már a szociális kiadásokhoz hozzányúlt, azonban további intézkedések szükségesek, hogy ne termelődjenek újra a feszültségek a rendszerben. A romló demográfiai viszonyok miatt nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne nyúljunk hozzá a nyugdíjakhoz, azok mértékét a bérekhez képest a jövőben csökkenteni kell - mondta a Századvég Gazdaságkutató elnöke, Heim Péter az MTV egyik műsorában. A drasztikus nyugdíjcsökkentés társadalmi feszültségekkel jár, azonban ez elengedhetetlen, ahogy az is, hogy a gyermekvállalást beillesszük a nyugdíjrendszerbe.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART