2011.
november
16. 18:08

Fidesz: rémhíreket terjeszt nyugdíjügyben az MSZP

Címkék:
Selmeczi Gabriella A Fidesz szóvivője szerint valótlanságot állít és riogat a nyugdíjak, a nyugdíjrendszer átalakítása ügyében az MSZP. Azzal kapcsolatban, hogy a szocialisták biztosra veszik a svéd nyugdíjmodell bevezetését, Selmeczi Gabriella szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: nincs a kormány vagy a Ház asztalán svéd nyugdíjrendszerről szóló tervezet.

Korózs Lajos, az MSZP szakpolitikusa szerdán azt mondta, pártja számítása szerint a svéd modell bevezetése az ellátások nagyjából 20 százalékos csökkenéséhez vezetne.

Selmeczi Gabriella az MSZP elnökségi tagjának szavaira úgy reagált: mivel a baloldal politikusai nem tudnak érdemben részt venni a szakmai munkában, újra rémhíreket terjesztenek. Mint mondta, nem érti, miért éppen most pattant ki az MSZP fejéből az, hogy a Fidesz-kormány svéd nyugdíjmodellel jönne elő. "És azt sem értem, hogy ha egyébként ez így lenne, akkor miért baj ez. Én a magam részéről szeretnék majd egyszer svéd nyugdíjas lenni" - tette hozzá, hangsúlyozva: semmiféle előterjesztés nincs a kormány, a parlament asztalán, amely svéd nyugdíjrendszerről szólna, de "megjegyzem magánemberként, hogy sajnos, mert szerintem Magyarországon az idős társadalom és a nyugdíjas-társadalom boldog lenne, ha svéd nyugdíjakban részesülhetne".

Minden harmadik nyugdíjforint hiányzott a kormányváltásnál a Fidesz szerint

A Fidesz szóvivője szerint nagy zűrzavar van az MSZP háza táján, és nagyon nagy zűrzavar, káosz van a szocialista fejekben. Mint fogalmazott, az a Korózs Lajos terjeszt rémhíreket, akit a választók méltatlannak tartottak az országgyűlési képviselőségre, aki nem aggódott, amikor az MSZP-SZDSZ-kormány úgy adta át a nyugdíjkasszát, hogy "minden harmadik nyugdíjforint hiányzott" belőle. "Tehát ha tavaly, az év közepén nem indítjuk el nagyon sürgősen a nyugdíjvédelmi programot, akkor nem lett volna miből kifizetni a nyugdíjakat" - mondta.

Nyugdíjügyben a tény az - folytatta -, hogy január 1-jével 4,2 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, ezt megelőzően, még idén novemberben pedig egyösszegű, 6 százalékos kiegészítést kapnak a nyugdíjasok. A Fidesz szövetséget kötött a nyugdíjasokkal, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére is értékállóak maradnak a nyugdíjak - fűzte hozzá Selmeczi Gabriella, megjegyezve, hogy több szomszédos országban nem, hogy nem őrzik meg a nyugdíjak vásárlóértékét, hanem nominálisan csökkentik.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
november
16. 13:48

Biztosra veszi a svéd nyugdíjmodell bevezetését az MSZP

Biztosra veszi a svéd nyugdíjmodell bevezetését az MSZP Az MSZP szakpolitikusa szerint biztosra vehető, hogy a kormány bevezeti a svéd nyugdíjmodellt, ami a szocialisták számítása szerint az ellátások nagyjából 20 százalékos csökkenéséhez vezetne.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART