2011.
október
26. 15:21

Figyelemelterelésnek tartja az MSZP a jóvátételi adót

Címkék:
korózs közeli Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja figyelemelterelésnek tartja az előző rendszer vezetőinek járó nyugdíjak csökkentéséről szóló egyeztetést. A politikus - aki az MTI kérdésére beszélt erről szerdai sajtótájékoztatóján - azt mondta: az 1990 előtt az apparátusban dolgozók a munkájukat végezték, és jövedelmükből járulékot vontak, ugyanúgy mint mindenki mástól.

Kedden a Parlamentben az előző rendszer vezetőinek járó nyugdíjak csökkentéséről egyeztettek egymással a Fidesz, a KDNP, a Jobbik és az LMP képviselői, az MSZP nem vett részt a tárgyaláson. A csökkentés szükségességében egyetértettek a frakciók, a módjáról azonban nem született megállapodás. A Fidesz a jóvátételi adó lehetőségét vetette fel, a többi képviselőcsoport nyugdíj-újramegállapítást tartana jónak.

Korózs Lajos erre reagálva azt mondta: kíváncsian várja, hogy a nyugdíjcsökkentés érinti-e majd Pozsgay Imrét és az előző rendszerben az Országos Testnevelési és Sporthivatal élén miniszterhelyettesi rangban álló Schmitt Pál köztársasági elnököt is, vagy csak "a pártbizottságon dolgozó gépkocsivezetőket fogják megbüntetni".

Hozzátette: álláspontja szerint az Antall-kormány a tényleges nyugdíjprivilégiumok visszavonásával már rendezte ezt a kérdést, így a mostani vita célja csak az, hogy a kormányoldal elterelje a figyelmet a gazdaság és az ország állapotáról. "Nem arról beszélnek innentől kezdve az emberek, hogy elcseszték az egykulcsos személyi jövedelemadót, nem arról beszélnek, hogy a szegényektől elveszik a pénzt és odaadják a gazdagoknak (...) hanem elszórakoznak azzal, hogy valaki a tanácson dolgozott évtizedeken keresztül, és éppen mennyi a nyugdíja. Nincsenek kiemelt nyugdíjak, az apparátusban dolgozó emberek nem kaptak különleges elbírálást" - fogalmazott.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
október
17. 14:52

Lázár: jóvátételi adót kellene fizetniük egykori MSZMP-vezetőknek

Lázár: jóvátételi adót kellene fizetniük egykori MSZMP-vezetőknek A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy fizettethető-e jóvátételi adó azokkal, akik korábban a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) vezető tisztségviselői vagy a párt vezető szervezeteiben, illetve politikai apparátusában tagok voltak - közölte Lázár János hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább
2011.
október
24. 12:21

A lex Biszku csak a kezdet

A lex Biszku csak a kezdet Az 1956-os forradalom utáni megtorlások politikai megrendelői és az akkori igazságszolgáltatás szereplői aggódhatnak a felelősségre vonás miatt, mert a lex Biszku után újabb tervezet készül, amely már jóval szélesebb kört érint - írja a Magyar Nemzet.
Tovább
2011.
október
25. 17:45

El kell venni az előző rendszer vezetőitől, de hogyan?

El kell venni az előző rendszer vezetőitől, de hogyan? Az előző rendszer vezetőinek járó nyugdíjak csökkentéséről egyeztettek egymással kedden a Fidesz, a KDNP, a Jobbik és az LMP képviselői a Parlamentben. A csökkentés szükségességében egyetértettek a frakciók, a módjáról azonban egyelőre nem született megállapodás. A Fidesz korábban a jóvátételi adó lehetőségét vetette fel, a többi képviselőcsoport azonban nyugdíj-újramegállapítást tartana jónak. Vitás kérdés a személyi kör is.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART