2010.
december
17. 20:38

Figyeljünk az egyedülállókra, az idősekre!

Címkék:
Fagyos kerítés Kihűlés miatt vesztette életét egy 55 éves újlétai nő és egy 59 éves hajdúböszörményi férfi, mindkettőjüket otthonában találtak holtan az elmúlt 24 órában - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.

Vezendi Jánosné rendőr őrnagy hozzátette: idegenkezűségre utaló jeleket nem találtak.

Ismertetése szerint a rendőrség a hideg téli időben nagyobb figyelmet fordít a hasonló esetek megelőzésére, és ebben együttműködnek a társ rendvédelmi szervezetek dolgozóival is. A szóvivő felhívta a lakosság figyelmét az egyedülállók és idős emberek rendszeres látogatására.

Forrás: stop.hu

Vissza
2010.
december
09. 11:10

Figyelem! Kíhűlésveszély!

Figyelem! Kíhűlésveszély! A jó idő elmúltával a hirtelen beköszöntő hideg, a 0 Celsius fok alatti hőmérséklet kemény próba elé állítja az utcán élőket és a tüzelő nélkül, lakásukban egyedül élő idős embereket. A téli hideg idő beálltával veszélyben a hajléktalanok és a fűtetlen lakásban élők, figyeljünk oda rájuk, működjünk együtt a rendőrséggel, az önkormányzatokkal!
Tovább
2009.
december
19. 13:21

Segítség kérése a fagyhalál megelőzésére

Segítség kérése a fagyhalál megelőzésére A napokban várható rendkívüli hideg miatt különösen nagy figyelmet kell fordítanunk a kihűléses halálesetek megelőzésére, amely mindannyiunk felelőssége. A szociális miniszter azt kéri, hogy az önkormányzatok, a mentőszolgálat és a rendőrség munkatársai, a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatást nyújtó szervezetek szakemberei települési szinten hangolják össze tevékenységüket, szükség esetén hozzanak létre rendkívüli figyelőszolgálatot a tragédiák megelőzése érdekében.
Tovább
2009.
december
14. 10:18

Vigyázat, jön a fagy!

Vigyázat, jön a fagy! Hamarosan beköszönt a fagyos időszak, a hőmérséklet immár nappal is tartósan nulla fok alatt marad. A hideg idő, illetve a fagy komoly károkat okozhat a talajban vagy a fűtetlen pincékben található vízmérőkben, sőt a falakon belüli vízvezeték-hálózatban is.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART