2012.
március
25. 17:39

Fokozottan figyelnek a borsodi idősekre

Címkék:
OPSZ logo A polgárőrök legfontosabb feladata a kistelepüléseken élő emberek biztonságérzetének a javítása. Ennek érdekében ebben az évben meghirdették az idős emberek védelmét.

– Azt várjuk el a polgárőreinktől, hogy figyeljenek oda az egyedül élő idős emberekre- mondta el Csóra György. a megyei polgárőr szövetség elnöke. Télen, a hidegben ne fagyjanak meg, és ne essenek áldozatává utazó bűnözőknek. Most fogunk átadni tíz darab  segélyhívó készüléket Sátoraljaújhely környékén fekvő kistelepüléseknek, ahol idős emberek bűncselekmények áldozataivá váltak. Ezzel is támogatnia szeretnénk, hogy az idős emberek, ha baj van, minél hamarabb segítséget tudjanak hívni – jelezte az elnök.

Csóra György kitért arra is, hogy az olyan kistelepüléseken, ahol a rendőrség nincs jelen napi szinten, a polgárőrség szerepe felértékelődik, mert az emberek közvetlenül hozzájuk tudnak bizalommal fordulni, ha valami problémájuk akad.

A megyében 206 egyesületben közel 8 ezer polgárőr teljesít szolgálatot, és egyre másra alakulnak a kistelepüléseken a polgárőr-egyesületek.

Forrás: Északhírnök

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART