2011.
november
18. 09:40

Fontos a nyugállományú katonák véleménye

Címkék:
Simicskó István A Honvédelmi Minisztériumban ülésezett a Honvédelmi Idősügyi Tanács november 17-én. Elhangzott: szükség van ma arra a bölcsességre, tapasztalatra, megfontoltságra, amellyel az idősebb korosztály rendelkezik, s amelyet továbbad a következő nemzedékeknek.

Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: a közösség, a Magyar Honvédség, a Haza szolgálata nem életkorhoz kötött! Akármennyire is nehéz gazdasági helyzettel kell szembenéznünk, az állam, a Haza szolgálatát meg kell becsülni! „Fontosak azok a gondolatok, vélemények, amelyeket a nyugállományú katonák osztanak meg a következő nemzedékekkel” - fogalmazott Simicskó István. Hozzátette: szükség van ma arra a bölcsességre, tapasztalatra, megfontoltságra, amelyet az idősebb korosztály képvisel!

Szabó József mk. ezredes, a Honvédelmi Idősügyi Tanács titkára – a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség osztályvezetője – kiemelte: reméli, hogy a tagságában is megújult konzultatív, tanácsadó testület életében és működésében egy új fejezet kezdődik, amelyet az együtt gondolkodás, az egymásért érzett felelősség jellemez majd!

Az ülésen megerősítésként elhangzott, hogy a Honvédszakszervezet, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete, a Honvédségi Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége kettő-kettő személlyel, a Társadalmi Kapcsolatok Iroda, a HM Humánpolitikai Főosztály, a HM Jogi Főosztály, illetve a HVK Személyzeti Csoportfőnökség egy-egy fővel képviseltesse magát ezeken a tanácskozásokon.

A Honvédelmi Idősügyi Tanács ülésén megfogalmazták, hogy a következő, decemberi összejövetelen szükség van az ügyrend, a 2012. évi munkaterv kidolgozására, elfogadására. Igény mutatkozott - s erről is beszélnek majd - a tárcát és a nyugdíjas katonák életét jelentősén befolyásoló katonai szervezeteket –hadkiegészítő parancsnokságokat –érintő szervezeti változásból fakadó új struktúra bemutatására, különös tekintettel az együttműködés lehetőségeire. Napirenden szerepelni fog továbbá az idősekkel, nyugdíjasokkal foglalkozó jogszabályok áttekintése.

Forrás: Kormány.hu

Vissza
2011.
augusztus
18. 15:29

Hende: A nyugdíjkorhatár betöltéséig dolgozni kell

Hende: A nyugdíjkorhatár betöltéséig dolgozni kell A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fontosságáról, a Honvédkórházról és a Mig vadászgépek eladásáról beszélt többek között Hende Csaba az m1 Ma reggel című műsorában. A miniszter elmondta azt is, hogy látványos bemutatókkal készül a honvédség augusztus 20-ára.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART