2011.
március
18. 09:06

Fürdőbérleteket fizet Győr

Címkék:
győri termálfürdő Győr városa 28 millió forinttal támogatja a fürdőbérletek vásárlását az idősek, mozgáskorlátozottak és nagycsaládosok számára.

Az időseket, a mozgáskorlátozottakat és a nagycsaládosokat tömörítő nyolc különböző szervezet képviselői csütörtökön vették át a győri városházán a helyi termálfürdőbe szóló bérleteket.

Borkai Zsolt polgármester elmondta: ez egy nagyon jó hagyomány, amelyet az önkormányzat évről évre a költségvetéséből biztosít - mozgáslehetőséget biztosítva az idősek, a mozgásukban korlátozottak és a nagycsaládosok számára. Az idei évben újdonság, hogy a bérleteket egy napon belül délelőtt és délután is fel lehet használni, így azok kihasználási lehetősége tulajdonképpen a kétszeresére nő, és egy nap alatt a kétszáz bérlet négyszáz belépést biztosít. Az év folyamán ez a lehetőség több ezer idős embernek a fürdőbe való eljutását teszi lehetővé.

Az időseket, a mozgáskorlátozottakat és a nagycsaládosokat tömörítő nyolc különböző szervezet, egyesület kapott  a helyi termálfürdőbe szóló bérleteket.

Forrás: MagyarOnline

Vissza
2009.
november
21. 15:10

A tornagyakorlatok javítják az idősek életminőségét

A Journal of the American Geriatrics Society c. szaklapban megjelent tanulmány három program hatásosságát hasonlította össze, amelyeknek az volt a céljuk, hogy csökkentsék az idős betegek eséseinek számát és javítsák életminőségüket. Az eredmények alapján úgy tűnik, a testmozgás az a módszer, amely leghatékonyabban javít az idősek életminőségén.
Tovább
2010.
január
27. 08:23

Dinamikus nagyi akar lenni? Mozgás!

Dinamikus nagyi akar lenni? Mozgás! A rendszeres testmozgás segít időskorban is fenntartani a testi egészséget és a szellemi frissességet - állapította meg több tanulmány.
Tovább
2010.
március
28. 19:47

Egyedülálló beszélgetőhálózat működik Győrben

Egyedülálló beszélgetőhálózat működik Győrben Az országban páratlan beszélgetőhálózat működik Győrben a nyugdíjasok, az idős emberek javára. Az ötlet a WHO iroda koordinátorától, Miklósyné Bertalanfy Máriától származik, aki egy 2006-os felmérés tapasztalatait leszűrve kezdeményezte a hálózat létrehozását.
Tovább
2010.
március
05. 23:55

Időskori napi torna

Időskori napi torna "Idősebbek is elkezdhetik" - volt az alcíme a televízióban egykor futó Tévétornának. Ma már helytállóbb lenne az "Idősebbek is kezdjék el" elnevezés, hiszen egyre több a bizonyíték arra nézve, hogy a mozgásszegény életmód a kor előrehaladtával törvényszerűen mozgásszervi betegségekhez vezet
Tovább
2010.
március
03. 16:18

Kell-e pártkötődés a termálbérlethez Győrött?

Kell-e pártkötődés a termálbérlethez Győrött? Hány termálbelépőt kapnak győri nyugdíjas, nagycsaládos és mozgáskorlátozott szervezetek? Az Alterblog számszerűsít.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART