2011.
június
09. 01:03

Galambos Erzsinél mindig karácsony van

Címkék:
Galambos Erzsi A 80 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész még mindig nem bontotta le a szenteste feldíszített fenyőt. Unokája, Zsófika szerint azért, mert nála felejtették az angyalok. A József Attila Színház örökös tagjára ráfér a boldogság, nehéz időszakot tudhat ugyanis maga mögött.

Szeptembertől ott volt Damoklész kardja a fejünk felett. Lejöttünk a színpadról, és összedugtuk a fejünket. Nem tudtuk, hogy másnap lesz-e még színházunk, pedig csodálatos társulat a miénk. Nem feltétlenül magamért izgultam, hanem a többi kollégáért, bár lelkileg én sem bírtam volna ki, ha rá vagyok utalva valakire – sóhajtott Galambos Erzsi. – De nem panaszkodom, és már nincs is rá okom.

De az összes korábbi nehézség ellenére a művésznő mégis akkor érzékenyült el igazán, amikor az unokája is szóba került.

– Két dolog fontos az életemben. Az egyik a család, vagyis a lányom és az unokám, a másik a színpad. Persze a picike a legfontosabb – mondta nevetve. – Strapabíró kislány. Ugyanazok a reakciói, mint nekem. A makacsságot és a „munka szeretetét" tőlem örökölte. Imádja az édességet. Amikor azt mondom, hogy elfogyott, csak nevet. Azt mondja, nálam mindig van meglepi a jégszekrényben. Egyébként is szeretek sütni-főzni. Ilyenkor hozza a kis sámliját, és segít, tépkedi a csipetkét az aprócska kezeivel. Játszom a Süsü, a sárkányban is, aminek a főpróbájára elhozták Zsófit, de amikor meglátott beöltözve, elbújt, és sírni kezdett. Aztán kijöttem a színpadra, és meghallotta a hangomat, felugrott a nézőtéren, és úgy kiabálta, hogy Bözsi mama.

Végül az is kiderül, mi az oka annak, hogy a művésznő még mindig nem szedte le a fát.

– A testvérem, Ferenc Calgaryban él 37 éve, ezért soha nem látta a karácsonyfáimat. Május végén jött haza, most végre megmutathattam neki a fát – tette hozzá a színésznő.

Forrás: Blikk
 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART