2010.
szeptember
27. 14:55

Gerincgyakorlatok derékfájósoknak

Címkék:
derékfájás Ha fáj a derekunk, sokat segít a mozgás és a megfelelő tornagyakorlatok végzése. Ezzel nemcsak hamarabb szűnik meg a fájdalom, de megelőzhetők a további gerincpanaszok is. Fontos, hogy csak fokozatosan térjünk vissza megszokott életvitelünkhöz, beleértve az edzést is. Az enyhétől a mérsékeltig terjedő derékfájás esetén az alábbiak biztosan nem erőltetik meg a gerincet: rövid séták, nyújtó- és hajlékonysági gyakorlatok, szobakerékpár, úszás.

Mindig először lassan, óvatosan kezdjünk bármilyen mozgásformához, és fokozatosan emeljük a sebességet és az edzéssel eltöltött időt. Előfordulhat, hogy eleinte a fájdalom egy kicsit fokozódik, de ez általában nem ad okot aggodalomra. Ha viszont súlyos fájdalom lépne fel, keressük fel az orvost.

A futás, a kocogás és az aerobik edzés jót tesz a szívnek és a tüdőnek, de a gerincet és a térdet nem kíméli, ha lábunk rendszeresen ütközik a talajjal. Az egyes ütős labdajátékoknál megkövetelt csavart mozdulatok nyomást gyakorolnak a gerincoszlopra, a kontaktsportoknál pedig fennáll a sérülés veszélye.

Forrás: infomed

 

 

Vissza
2010.
március
30. 08:08

"Ötven évesen mindenkinek olyan arca van, amilyet megérdemel"

"Ötven évesen mindenkinek olyan arca van, amilyet megérdemel" Az 50 feletti generáció fogyasztói szokásairól, a kedvenc márkákról, a márkahűségről, az idősebbeknek szóló reklámokról lesz szó azon a konferencián, amelyet a Magyar Fogyasztó Platform szervez. A résztvevők előadást hallhatnak arról is, hogy az 50+ korosztály hogyan igyekezett átvészelni a válságot.
Tovább
2009.
november
19. 17:10

A plusz kilók plusz éveket jelentenek?

A plusz kilók plusz éveket jelentenek? A túl sok testzsír fiatalabb korban növeli a korai elhalálozás esélyét, ám az idősek esetében egy kis túlsúly épp ellenkező hatást fejt ki.
Tovább
2009.
december
28. 10:07

Combnyaktörés: végzetes is lehet

Combnyaktörés: végzetes is lehet Napjainkban a népesség elöregedésével és a csontritkulás népbetegséggé válásával a csípőtáji (combnyak-) törések száma rendkívül gyorsan nő. A kórkép főleg idős korban gyakori, hátterében legtöbbször egyszerű elesés áll. A csípőtáji törést szenvedő betegek 95 százaléka műtéten is átesik.
Tovább
2010.
május
16. 17:08

Hátgerinc-görbület és a csigolyatörések

Hátgerinc-görbület és a csigolyatörések A hátgerinc görbülete az időseknél halálozást jelenthet. A háti gerinc görbületének fokozódása gyakori az idősebb nők körében, és előre jelezheti az illető korábban bekövetkező halálát, akár van csontritkulásuk, akár nincs, fedezték fel az UCLA kutatói.
Tovább
2010.
január
25. 11:49

Hipertonia és demencia

Hipertonia és demencia A demencia (elbutulás) egy olyan betegség, mely általában idősebb korban jelentkezik és a kor előre haladtával nő az előfordulási gyakorisága. Hogyan kapcsolódik egymáshoz a demencia és a magas vérnyomás? A demencia többféle agyi kórfolyamat kapcsán létrejöhet, tehát nem egy konkrét betegséget, hanem tünetcsoportot nevezünk ezen az összefoglaló néven.
Tovább
2009.
december
07. 14:39

Idős korban jobb a gyorsabb sétálás

Idős korban jobb a gyorsabb sétálás Egy francia felmérés szerint a lassabban sétálók háromszor gyakrabban halnak meg szív- és érrendszeri problémák miatt gyorsabb kortársaiknál.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART