2013.
október
12. 15:00

Gobbi 100 - Színházi vetélkedő nyugdíjasoknak

Címkék:
Gobbi Hilda Gobbi 100! - Színházi múltidézés a Bajor-villában Gobbi Hildával címmel színházi vetélkedőt szervez az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) nyugdíjas klubok és baráti körök számára.

Az intézmény nyugdíjas klubok, 60 év fölötti tagokból álló baráti társaságok számára hirdeti meg a kétfordulós vetélkedőt, amelynek célja, hogy együtt idézzék föl az elmúlt fél évszázad színházi világát és emlékezzenek Gobbi Hildára, aki idén lenne százéves - olvasható az OSZMI MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a múzeumalapító Gobbi Hilda születésének századik évfordulója alkalom arra, hogy emlékezzünk a magyar színházi világ meghatározó alakjára, akinek személyén keresztül fölsejlik a színházi múlt egy ellentmondásos időszaka is.

A vetélkedő első fordulója során csapatonként egy feladatlapot kell kitölteni, amelyhez a múzeumban a közelmúltban nyílt Gobbi-kiállítás megtekintését ajánlják a szervezők, mivel jórészt e tárlat anyagából szerkesztették a múzeumban és az intézmény honlapján is megtalálható feladatlapot. A kitöltött lapot a múzeumba vagy a színházi intézetbe kell visszajuttatni. A beérkezési határidő november 15., a legeredményesebb munkák beküldői jutnak tovább a döntőbe. Az eredményekről a honlapon november 20-án adnak tájékoztatást.

A döntőt november 28-án délután tartják a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A személyes megmérettetésre a legeredményesebb 6-8 csapatot hívják meg. Nyereményként könyveket, CD-ket, színházjegyeket és múzeumi belépőket kaphatnak a versenyzők.
A pályázatról további információk, részletek a szinhaziintezet.hu honlapon találhatók.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART