2011.
október
03. 10:42

Gyengülni fog a forint, jön a kétségbeesés

Címkék:
budapesti tőzsde A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 342,65 pontos csökkenéssel, 15.432,45 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 2,17 százalékkal gyengült.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője az MTI kérdésére elmondta, hogy az ázsiai piacok rosszul festenek, a határidős ügyletek is lefele mutatnak, így a magyar piac várhatóan negatív tartományban kezd. Úgy tűnik, hogy Németország egyáltalán nem akar több adófizetői pénzt fordítani az eurózóna bajbajutottjainak megsegítésére és Franciaország is húzódozik ettől.

Az elemző szerint az OTP lejtmenete akkor fordulhat meg, ha az árfolyam átlépi a 3.600 forintos támaszt és sikerrel veszi a "visszatesztelést" is. A Mol kicsit közelebb van a felfelé mutató támaszhoz, míg a Magyar Telekom esetében a távközlési adó európai uniós kifogásolása mozgathatja az árfolyamot. Sőre Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy a pénzpiac rosszul fest, arra mindenképpen figyelniük kell a befektetőknek. Az euró 294 forint körül, a svájci frank 242 forint körül van.

A héten amerikai makrogazdasági adatok, a gazdaságot befolyásoló fontos megnyilvánulások és európai kamatdöntés várható. Mindezek eldönthetik a trendet, azt, hogy mennek-e a piacok még lejjebb.

Balásy Zsolt, a Concorede Értékpapír Zrt. elemzője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy itt az újabb lefordulás a világban, DAX 3,5 százalék mínusszal készül nyitni. "Gyengül a forint és hasonló kétségbeesés lesz érzékelhető nálunk is, legalább is nyitásban, ahol persze az eladók vélhetően ma is az OTP-re fókuszálnak majd". Az elemző szerint az, hogy a bankpapír "ezen a héten akár új mélypontot is üthet, nem tűnik túl merész jövendölésnek".

Forrás :MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART