2010.
február
23. 14:06

Hagyd aludni a nagypapát!

Címkék:
alvó papa Az idősek alvási szokásait vizsgálták kaliforniai kutatók. Különös eredményre bukkantak. Nem igaz, hogy az idősebbeknek kevesebb alvásra lenne szükségük mint a fiataloknak, állapították meg amerikai kutatók. Az időseket sújtó gyakori felébredések oka, valószínűleg egészségügyi problémákból adódik.

Az új felfedezés ellentmond annak a régóta elfogadott megállításnak, hogy minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb alvásra van szükségünk.
Dr Sean Drummond a California Egyetem pszichológusa szerint, tévedés azt hinni kevesebb is elég az időseknek. Az egyetlen amiben a fiatalokhoz képest változás mutatkozott, az az éjszakai felébredések száma.

Dr. Drummond vizsgálatában fiatalokat és időseket vizsgált, a 27 éves korosztályt hasonlította össze a 68-évessel. A kísérlet bebizonyította, hogy a az agy akkor tud megfelelően funkcionálni, ha eleget alszunk.

A legtöbb embernek 7-9 órányi alvásra van szüksége naponta.
Húszból egy ember igényel több alvást mint 9 óra, és alig egy az ötvenből aki beéri hat óránál is kevesebbel.

Forrás:kulturpart

 

Vissza
2009.
december
26. 09:00

Megviselte az embereket a téli tavasz

Megviselte az embereket a téli tavasz Többen kértek segítséget a mentőktől, mint ahányan átlagosan szoktak, mivel a melegebb időjárás hirtelen érte az embereket. Főként az idősebbekhez és az érzékenyebbekhez kellett kimenni, mert megviselte őket a télen jött tavasz.
Tovább
2009.
december
23. 04:27

Tévhitek, mítoszok az alvásról

Tévhitek, mítoszok az alvásról Igaz-e, hogy legalább nyolc óra alvásra van szüksége mindenkinek? És hogy az időseknek kevesebb alvásra van szükségük? Aki sportol, jobban alszik?
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART