2011.
május
26. 11:02

Halasztják a bejelentést a devizahiteles megállapodásról

Címkék:
devizahitel A jövő hét elején közlik a kormány és a bankok közötti, a devizahitelesek megsegítéséről szóló megállapodás részleteit; a sajtótájékoztatón részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a kormány és a bankszövetség a lakáshitelesek megsegítéséről folytatott csütörtöki egyeztetésén újabb pontban született egyetértés. Hangsúlyozta: a jelenleg külföldön tartózkodó miniszterelnök hazatérése után még egy utolsó konzultációt folytat a nemzetgazdasági miniszterrel, majd ezt követően ő is részt vesz a programot bemutató sajtótájékoztatón.

Müller János, a bankszövetség vezető tanácsadója szerdán az MTI-nek még azt mondta: Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke csütörtökön délután közös sajtótájékoztatót tart a devizahitelesek helyzetének rendezéséről szóló kormányhatározatról.

A korábbi hírek szerint a tervezett intézkedések között szerepelhet a kilakoltatási és árverezési moratórium feloldása július 1-jétől; az árverezéseknél negyedéves limit bevezetése az ingatlanpiac védelme érdekében; a még törleszteni képes adósoknál a törlesztési árfolyam rögzítése.

A svájci frank alapú hitelek esetében 180 forinton rögzítenék az árfolyamot. Létrehoznák a Nemzeti Eszközkezelő Társaságot, amely diszkontáron megvásárolná a fizetésképtelen, szociálisan rászoruló adóstól az ingatlant, és bérbe adná neki. Emellett a kormány csökkentené a bankadót a kis- és közepes vállalkozásoknak nyújtott, illetve a lakáshitelek növekményével, a hitelezés élénkítéséért.

Forrás: Híradó.hu

Vissza
2011.
május
24. 08:29

Devizahitelesek: további ötletek

Devizahitelesek: további ötletek Biztosítók fizethetnék a nyugdíjba vonult jelzálogadósok helyett a hitelek törlesztőrészleteit, aminek fejében fokozatosan tulajdont szerezhetnének az ingatlanon. Az ötletet az Egyesült Államokban próbálják ki.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART