2010.
március
05. 16:39

Hamarosan állami támogatással cserélhetjük le háztartási gépeinket

Címkék:
régi hűtő Néhány héten belül megjelenik az energiafaló háztartási gépeket kis fogyasztásúakra lecserélő támogatási program, amely az időseket, nagycsaládosokat és regisztrált munkanélkülieket segíti majd - jelentette be ma Dióssy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára.

A március 6-i Nemzetközi Energiahatékonysági Nap alkalmából a szakállamtitkár arról is beszélt, hogy az épületenergetikai támogatási program keretében eddig 78 pályázó kapott összesen 1,5 milliárd forintot. A 322 pályázó 16 milliárd forintot igényelt.

Elhangzott itt az is, hogy a CECED Magyarország Egyesülés minden városban elektromos hulladék gyűjtő versenyt szervez az iskolásoknak. Ezt az egyesülést létrehozó magyarországi háztartási gép gyártók közös cége a 2006-ban alapított Elektro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. az elektronikai és elektromos hulladékok begyűjtését tekinti feladatának. Elsősorban azoknak a kereskedőknek a révén, akik gyakori akcióikban az új készülékek árából árengedményt adnak annak, aki a régit leadja náluk. Magyarország 2016-ra személyenként 7-8 kilogrammra akarja növelni az évente begyűjtött e-hulladék mennyiségét - jegyezte meg ennek kapcsán Dióssy.

Forrás:ingatlanmagazin

Vissza
2009.
december
07. 08:58

Izzót cserél a lakosságnál a minisztérium

Izzót cserél a lakosságnál a minisztérium A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot hirdetett az időseket és a nagycsaládosokat támogató közhasznú alapítványok és egyesületek, valamint óvodák számára, hogy az előre fizetett, vissza nem térítendő támogatásból energiatakarékos izzókat vásároljanak. Az izzócsere program során mintegy 220 ezer hagyományos 100 wattos izzót cserélnek ki.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART