2012.
május
23. 14:31

Harmadik Kor Egyeteme

Címkék:
ELTE Harmadik Kor Egyeteme címmel előadás-sorozatot indít idősek számára az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) szeptemberben.

A fővárosi önkormányzat támogatásával, nyugdíjasszervezetek kezdeményezésére megvalósuló előadás-sorozatot az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai, Bölcsészettudományi és Természettudományi Karán tartják az egyetem oktatói - mondta el Karácsony András, az egyetem rektorhelyettese a programot ismertető szerdai budapesti rendezvényen.

A pedagógiai karon az időskori élethelyzettel kapcsolatos témákban, így például az idősek családban betöltött szerepéről és az időskori tanulásról, a bölcsészkaron Magyarország XX. századi történelméről és az európai integrációról, a természettudományi karon a mindennapi életet érintő, illetve a természet világával kapcsolatos előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők.

Striker Sándor egyetemi docens, a programot összefogó andragógia tanszék vezetője elmondta: összesen harminc, havonta három előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. A programról nyugdíjasszervezeteknél, illetve az egyetem andragógia tanszékén és az intézmény honlapján adnak tájékoztatást.

Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök az aktív időskor, az új élmények szerzése és a generációk közötti együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint mondta, a főváros továbbra is nyitott az idősek szervezeteinek kezdeményezéseire.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART