2011.
január
30. 07:26

Hatalmas átverés - pénz nincs, a csőd garantált!

vásárlói közösség „Pénzügyi gondja van? Megoldjuk!” „Akár bárlistásoknak is!” „Akár nyugdíjasoknak is!” Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel csábítják az újságok reklámjaiban a fogyasztókat a fogyasztói csoportok.

Fogyasztók ezreit verik át a fogyasztói csoportok, melyek reményt és ígéreteket igen, pénzt azonban nem nyújtanak a kiszolgáltatott helyzetben lévő embereknek. Ezért a fogyasztók teljes éberségén túl ezen vállalkozások tevékenységének teljes betiltása, illetve szigorú szabályozása szükséges.

Ezek a vállalkozások a fogyasztókkal szóban elhitetik, hogy a szerződés aláírását követően nagyon gyorsan pénzhez jutnak, melyet sok esetben nem nagy összegű ingatlanvásárlásra, hanem például egy egyszerű lakásfelújításra szeretnének felhasználni. A rendkívül profi marketingeszközöket használó vállalkozások kihasználva a fogyasztók tudatlanságát, ráveszik a szerződések aláírására őket.

Óvatosan a szerződés aláírásával! 

A már egyébként is anyagi gonddal küszködő fogyasztók ezt követően még nagyobb bajba kerülnek, fizetik a részleteket, abban a hitben, hogy hitelszerződést kötöttek. Pénzt nem kapnak, ellenkezőleg, veszítenek, akár több százezres összegeket is. Ezen fogyasztói csoportok ugyanis nem hitelt nyújtanak, ellenkezőleg, pénzt szednek a csoport tagjaitól. Ha pedig egy sorsolást követően valakinek hatalmas szerencséje van, hozzájut az általa kiválasztott termékhez. De az is előfordul, hogy a teljes szerződési időtartam alatt nem lát sem árut, sem pénzt. A szerződések időtartama minimum öt év, de nem ritka, hogy tizenöt évig szólnak. Ha lejár a szerződés – és a fogyasztói csoportot üzemeltető vállalkozás nem szűnt meg – akkor talán van rá esély, hogy visszakapja a pénzét a fogyasztó.

Mindezek miatt minden egyes fogyasztó figyelmét felhívja a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége arra, hogy semmiképpen se írjon alá fogyasztói csoportba történő belépésről szóló szerződést, bármilyen csábítónak is tűnik az ajánlat.

Forrás: FEOSZ

Vissza
2010.
március
10. 16:29

112 ezres gázszámlát kapott a nyugdíjas

112 ezres gázszámlát kapott a nyugdíjas Nem hitt a szemének Balogh Imréné, amikor kézbe vette a 112 ezer forintos gázszámlát, melyet az E.ON Zrt. küldött ki neki, számolt be a Zalai Hírlap. A 79 éves asszony azóta is gyakran elsírja magát, ha ránéz a csekkre, ennyi pénzt ugyanis nem tud kifizetni havi 59 ezer forintos nyugdíjából.
Tovább
2010.
augusztus
19. 08:56

A nyugdíjasokra utaznak az árubemutató cégek

A nyugdíjasokra utaznak az árubemutató cégek Tízből kilenc árubemutatót szervező cégnél talált szabálytalanságokat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a cégek közül minden ötödik az APEH vizsgálatain is megbukott.
Tovább
2010.
december
09. 06:26

Aláírás a betegágy szélén

Aláírás a betegágy szélén Orvosi beavatkozás, kórházi kezelés előtt ma már megszokott, hogy a kezelőorvos néhány papírral keresi fel betegét. Miről döntünk, mit is írunk alá ilyenkor?
Tovább
2010.
október
21. 19:58

Áldíjbeszedők garázdálkodnak Győrben

Áldíjbeszedők garázdálkodnak Győrben Közüzemi szolgáltatók nevével visszaélő áldíjbeszedők, álszerelők járják a győri házakat. Áldozataik főként egyedül élő, idős emberek. Győrben az első negyedévben több mint tíz olyan bűncselekmény történt, amelyben az áldíjbeszedők pénzt csaltak ki nyugdíjasoktól. A rendőrség megelőző kampányba kezdett.
Tovább
2009.
december
16. 19:29

Áldozatok a telefonkönyvből – két életfogytiglan

Áldozatok a telefonkönyvből – két életfogytiglan Rablógyilkosságért életfogytiglant szabott ki két férfira szerdai jogerős ítéletével a Debreceni Ítélőtábla, a két elítélt oly mértékben bántalmazott két idős embert, hogy azok belehaltak az okozott sérülésekbe – közölte az MTI-vel Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára.
Tovább
2009.
november
07. 16:27

Életveszélyes ajándékokat is adnak a nyugdíjasoknak

Életveszélyes ajándékokat is adnak a nyugdíjasoknak A termékbemutatóval és vásárlási lehetőséggel egybekötött, időseket megkörnyékező utazásokon gyakran az értékesítő elfelejt nyugtát adni, s életveszélyes ajándékokat is ad a vásárlóknak - áll a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság jelentésében
Tovább
2009.
december
05. 09:54

Hogyan kell ingatlanhoz jutni ingyen?

Hogyan kell ingatlanhoz jutni ingyen? Hogyan kell ingatlanhoz jutni ingyen? A választ Csokonyavisontán tanítják. A tandíjat pedig egy nyugdíjas pedagógus fizeti.
Tovább
2010.
március
04. 19:23

Idős jászberényiek, vigyázat!

Idős jászberényiek, vigyázat! A jászberényi rendőrség sajtószóvivője elmondta, hogy jó minőségű hamis 10.000 forintos bankjegyek „járják” Jászberényt.
Tovább
2010.
november
24. 10:09

Így verik át az időseket a termékbemutatókon

Így verik át az időseket a termékbemutatókon "Fergeteges bemutató", "ingyenes tanácsadás", "meggyógyítjuk, megfiatalítjuk, megszépítjük", "a csodamatrac rendbe hozza", "INGYEN! INGYEN! INGYEN! GARANTÁLT NYEREMÉNY!" Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel csábítják - elsősorban az idősebb korosztályt - a vállalkozások bemutatóikra, ahol aztán - ha nem később - kiderül, hogy semmi sincs ingyen, semmi sem garantált, és végképp nem gyógyítja, szépíti, fiatalítja meg az adott termék az erre vágyókat.
Tovább
2010.
augusztus
03. 12:04

Illegális idősotthonok - pincében, garázsban is találtak nyugdíjasokat

Illegális idősotthonok - pincében, garázsban is találtak nyugdíjasokat Somogy egyike azon megyéknek, ahol a legtöbb az engedély nélkül működő idősotthon. Sok helyen szakszerűtlen az ellátás, a nyugdíjasok utolsó fillérjét is elszedik.
Tovább
2010.
december
31. 18:23

Lekötözték, kirágta magát egy 92 éves bácsi

Lekötözték, kirágta magát egy 92 éves bácsi Kirágta magát kötelékeiből egy 92 éves férfi az egyesült államokbeli Shoreline településen – közölte a helyi rendőrség. A nyugdíjas férfi házába két betörő hatolt be, akik leteperték áldozatukat, majd – rögtönzött kötözőanyagként – szigetelőszalaggal egy székhez kötözték.
Tovább
2010.
augusztus
11. 09:32

Nem teljes az illegális otthonok feketelistája

Nem teljes az illegális otthonok feketelistája Nyilvánosságra hozta az Állami Foglalkoztatási Szolgálat az illegális idősotthonok névsorát. A tizenhét feltüntetett intézmény azonban a szakemberek szerint csupán töredéke az engedéllyel nem rendelkező, még fel nem kutatott intézményeknek. A működtetők a legrafináltabb trükkökkel igyekeznek kijátszani a szociális hivatalokat.
Tovább
2010.
december
08. 10:43

Rablóbanda tart rettegésben egy Fejér megyei falut

Rablóbanda tart rettegésben egy Fejér megyei falut Hétfőn egy idős asszonyhoz törtek be, de korábban már más házakat is végigjártak Söréden - írja a Fejér Megyei Hírlap. Az asszonynak korábban már három kutyáját is megmérgezték, ezért nem volt házőrzője. A férfiak elvágták a telefonja kábelét, széttúrták a lakást, összeszedték a talált pénzt, az ékszereket, az idős asszonyt pedig bezárták a fűtetlen fürdőszobába, ahonnan csak reggel tudott kiszabadulni, mikor egy szomszédja meghallotta a segélykiáltásait.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART