2011.
április
01. 12:58

Hatalmas érdeklődéssel indult a Soproni Nyugdíjas Egyetem

Címkék:
Nyugat-magyarországi Egyetem A győri sikertörténet után a Nyugat-magyarországi Egyetem négy soproni kara és a Kisalföld megyei napilap helyi szerkesztősége szervezésében Sopronban is elindult a Nyugdíjasegyetem.

Március 29-én, kedden zsúfolásig telt a Közgazdaságtudományi Kar 450 fős Erzsébet utcai aulája a Soproni Nyugdíjas Egyetem első szemeszterének nyitó előadására érkező hallgatókkal, akik a belépéskor lebélyegzett leckekönyvet vehettek át. Az időskorról szóló első előadásra az első pecsét és a vele járó tudás megszerzéséért Mosonmagyaróvártól Győrig a megye minden zugából érkeztek nyugdíjas hallgatók.

A tavaszi szemesztert Prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora nyitotta meg, aki elmondta, a telt házas indulás azt bizonyítja, a nyugdíjasoknak szóló előadássorozatnak Sopronban is van létjogosultsága. A nyugdíjas egyetemi hallgatókat ezután Bódvai Ildikó, a megyei napilap soproni szerkesztőségének vezetője köszöntötte. Az előadás kezdete előtt Prof. Dr. Faragó Sándor rektor és Dr. Merényi Mária főtitkár virágcsokorral és a Nyugat-magyarországi Egyetem borával köszöntötte a legszebb korú hallgatókat, az 1925-ben született Makkos Istvánnét és Hárs Józsefet.

- Minden életkorban megélhetjük a fiatalságot és az öregséget. Élni, élni kell, úgy, mintha száz évünk lenne. Az emberi öregedés ellen a leghatékonyabb szer a fizikai és a szellemi aktivitás, a saját örömünkre végzett tevékenység – fejtette ki Jávorszky Edit pszichológus, a Benedek Elek Pedagógiai Kar oktatója az időskor fejlődési feladatairól szóló előadásában, amely mind stílusával, mind tartalmával óriási sikert aratott a hallgatóság körében.

- Érdemes részt venni valamennyi előadáson - hívta fel a figyelmet az egyetem főtitkára - mert azok között, akik minden pecsétet összegyűjtenek és oklevelet szereznek, az egyetem laptopot sorsol ki.

A Nyugdíjasegyetem legközelebbi előadása április 12-én 16 órától lesz. Ekkor Dr. Varga Szabolcs professzor fog előadást tartani „Erdő az ember szolgálatában – a gazdálkodás során változó erdeink” címmel.

Forrás: Okosnet

Vissza
2010.
február
05. 11:05

Egyetem kizárólag nyugdíjasoknak

Egyetem kizárólag nyugdíjasoknak Nyugdíjas egyetem nyílik jövő héten Győrött; programjai iránti érdeklődés minden várakozást felülmúlt, s jelzi, hogy az idősebb korosztály is igényli az új ismereteket a tudomány és az élet különféle területeiről.
Tovább
2010.
augusztus
12. 11:22

Egyetemre járhatnak a portugál nyugdíjasok

Egyetemre járhatnak a portugál nyugdíjasok A kezdeményezéssel nem újabb álláskeresőkkel akarják gyarapítani a munkanélküliek egyébként is népes táborát. Olyan jelentkezőket várnak, akik egyáltalán nem sietnek az egyes szakok elvégzésével, és kulturálisan akarják tökéletesíteni már meglevő ismereteiket.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART