2011.
április
09. 21:26

Hátra arc! - Kiléphetnek a katonák a honvédségből

Címkék:
tisztavatás A védelmi kiadások megnyirbálása, a kedvezményes nyugdíjrendszer elleni támadás Európa más országaiban is problémát okoz, de a legsúlyosabban a magyar katonákat érinti - hangsúlyozta Emmanuel Jacob, az Euromil (Katonaszövetségek Európai Szervezete) elnöke.

Az elnök a Honvédszakszervezettel (Hosz) közösen tartott demonstráció előtt elmondta: a problémákat súlyosbítják az elmaradt illetményemelés és a költségvetést érintő megvonások. Pillanatnyilag az is gondot okoz, hogy Európában számtalan nyugdíjrendszer létezik, viszont abban megegyeznek, hogy egyöntetűen csökken az erre fordított forrás - mondta.

A demonstráció előtt Czövek János, a Hosz elnöke elmondta: elsősorban azt szeretnék elérni, hogy a nyugdíjrendszer változtatásával megmaradjanak azok a lehetőségek, amivel képesek ellátni a hivatásukat.

A jelenlegi kormányzati elképzelések azzal fenyegetnek, hogy a katonák kilépnek a honvédségből az egyre kedvezőtlenebb feltételek miatt - fűzte hozzá. Az érdekképviselet tárgyalásra szeretné bírni a döntéshozókat - mondta a szervezet elnöke.

Forrás: FN.hu

Vissza
2011.
április
08. 11:05

Letarolják a piacot a fiatal rendőrnyugdíjasok

Letarolják a piacot a fiatal rendőrnyugdíjasok Megközelítőleg húszezer volt rendőr dolgozik a magánszférában vagyonőrként, ritkábban magánnyomozóként. Nagy többségük szolgálati nyugdíjas, vagyis miután eltöltöttek legalább 25 évet hivatásosként állami szolgálatban, egészségi okok miatt vagy azért, mert nem találtak számukra megfelelő és elfogadható beosztást, nyugdíjazták őket.
Tovább
2011.
április
09. 20:20

LIGA: "elhatároztuk, nem hagyjuk így tovább menni a dolgokat"

LIGA: "elhatároztuk, nem hagyjuk így tovább menni a dolgokat" A megszorító intézkedések beszüntetésére és a társadalmi párbeszéd helyreállítására szólították fel az európai vezetőket és a magyar kormányt a szakszervezetek képviselői az Európai Szakszervezetek Szövetsége (ETUC) és a magyar érdek-képviseleti szövetségek budapesti tüntetésén.
Tovább
2011.
április
06. 16:07

Rendőrség - Nincs poszt az idős rendőröknek?

Rendőrség - Nincs poszt az idős rendőröknek? A 60 évnél idősebb rendőrök a szükséges munkát vélhetően nem tudják elvégezni, másmilyet pedig nem tud biztosítani nekik a rendőrség, ha eltörlik a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségét a szervezetnél - derül ki egy a Független Hírügynökség birtokába került dokumentumból.
Tovább
2011.
április
05. 15:01

Se életpályamodell, se nyugdíj-megállapodás

Se életpályamodell, se nyugdíj-megállapodás A keddre összehívott rendkívüli ülésen sem sikerült megállapodnia a rendvédelmi szakszervezeteknek a Belügyminisztériummal (BM) a nyugdíjról, illetve az életpályamodellről. Az áprilisi demonstráció megtartásának esélye így tovább nőtt.
Tovább
2011.
április
07. 05:37

Valamennyi rendvédelmi szakszervezet csatlakozott a szombatra tervezett demonstrációhoz

Valamennyi rendvédelmi szakszervezet csatlakozott a szombatra tervezett demonstrációhoz Valamennyi rendvédelmi szakszervezet csatlakozott az érdekképviseletek által szombatra tervezett demonstrációjához, miután a Belügyminisztérium és a szakszervezetek közötti tárgyaláson nem jött létre egyezség a nyugdíjról és az életpályáról.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART