2011.
március
13. 09:39

Háttérbe a nyugdíjasokkal: a Fidesz szerint ne az idősek döntsenek

Címkék:
Kósa Lajos Háttérbe szorítaná a nyugdíjasokat Kósa Lajos a választásokon. A Fidesz alelnöke szombaton azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy a családi szavazati jog bevezetésével elejét lehetne venni annak, hogy a jövőnkről az idősebb generációk döntsenek, „miközben a legnagyobb terhet a középkorosztályok cipelik a hátukon”.

Kósa Lajos ezzel a lépéssel tenné politikailag motiváltabbá a fiatal családosokat. Debrecen fideszes polgármestere szerint nem lenne jó, ha Magyarország jövőjét a nyugdíjkérdés határozná meg.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint joggal félnek a nyugdíjasok. Borsik János meggondolatlannak és felelőtlennek nevezte a felvetést. „Katasztrofális a javaslat és azt gondolom, hogy épeszű ember ma Magyarországon ilyet nem támogat, főleg nem a képviselőház”- vélekedett a szövetség elnöke.

Az MSZP szerint Kósa Lajos, ahogy mindig, most is csak nagyot akart mondani. „Nem lehet szavazati jog és szavazati jog között különbséget tenni. Az, hogy plusz szavazatot akarnak adni a gyermekes anyukáknak, erőteljesen diszkriminálja azokat, akiknek nincs, vagy nem lehet gyereke”- magyarázta Kunhalmi Ágnes. A szocialista párt elnökségi tagja úgy látja, az egész csak egy figyelemelterelés a kormány tehetetlenségéről. Kósa Lajos szerint ugyanakkor a családi szavazati jog olyan újítás lehet, amelyet más országok is követhetnek.

Forrás: atv.hu

Vissza
2010.
december
14. 12:03

"A Fidesz sírba tette a fiatalok jövőjét"

"A Fidesz sírba tette a fiatalok jövőjét" Az MSZP szerint a jövő nemzedékek "gyásznapja" december 13-a, mert azon a napon fogadta el az Országgyűlés a "nyugdíj-einstand" törvényt. Török Zsolt, az MSZP szóvivője keddi sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy a rendszerváltás után húsz évvel "sírba tették" a fiatal nemzedékek jövőjét. A sajtótájékoztató kezdetén Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő egy fekete zászlót lógatott ki az Országház egyik erkélyéről.
Tovább
2010.
január
24. 07:33

A nemzedékek közötti kölcsönös felelősség

A nemzedékek közötti kölcsönös felelősség A nemzedékek közti együttműködésről hazánkban mostanában főleg mint „nyugdíjkérdésről”, legújabban mint „nyugdíjkatasztrófáról” beszélnek. Ezeken a hasábokon szándékosan kerülünk minden napihírt, mélyebb kapcsolatokra, hosszabb lélegzetű folyamatokra figyelünk.
Tovább
2011.
február
10. 06:13

A nyugalmas öregkor csak vágyálom?

A nyugalmas öregkor csak vágyálom? Miután egyre kevesebb az aktív dolgozó, a nyugdíjas pedig egyre több, így a végső nyugdíj összege is egyre kisebb lesz.
Tovább
2010.
december
13. 17:18

Kósa: a nyugdíjpénztári átalakítás nélkül ellehetetlenülnénk

Kósa: a nyugdíjpénztári átalakítás nélkül ellehetetlenülnénk A Fidesz alelnöke szerint a kormányoldal nyugdíjmentő törvénycsomagja nélkül nem lehetne megfékezni a magyar állam külső adósságállományának a robbanásszerű növekedését, ami rövid távon is ellehetetlenítené az országot és az embereket.
Tovább
2011.
január
17. 10:20

Kósa: az állam addig nem vonul ki a nyugdíjak mögül...

Kósa: az állam addig nem vonul ki a nyugdíjak mögül... A Fidesz alelnöke szerint az állam addig nem vonul ki a nyugdíjrendszerből, míg megfelelő foglalkoztatásbővüléssel el nem érik azt, hogy a nyugdíjjárulék-befizetések fedezzék a nyugdíjkifizetéseket.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART