2011.
július
12. 09:02

Házaló faárusok „rövidítették meg” az idős házaspárt

Címkék:
tüzifa A Kapuvári Rendőrkapitányság járőrei tartóztatták fel a 85-ös főúton azt a kistehergépkocsit, melynek utasai a gyanú szerint segédkeztek egy peresztegi nyugdíjas házaspár megkárosításában. Összesen egymillió forintot csaltak és loptak a Győr-Moson-Sopron megyei sértettektől.

Szombat délután kopogtattak be ismeretlenek egy peresztegi családhoz, jó áron kínálva számukra tűzifát. A 73 éves házigazda azonnal belement az egyezségbe, hiszen a kereskedelmi árnak mintegy feléért, 1.500,-Ft-ért kínálták a fa mázsáját.

A 32 éves kazincbarcikai gyanúsított a 2-3 köbméter fa ellenértékét 280.000,-Ft-ban állapította meg, melyet az idős úr és felesége a jó üzlet reményében azonnal elfogadott.

Mikor fizetésre került a sor, a 71 éves asszony pénzért a konyhába indult, ahova őt a faárus követte, bizalmába férkőzve mindvégig szóval tartotta. Az idős néni magához vette megtakarított pénzét, rendezte a „számlát", s elmondása szerint a maradék 720.000,-Ft-ot pedig otthonkája zsebének mélyére csúsztatta vissza.

Eközben az elkövető két társa - 53 éves nyíregyházi és 26 éves kazincbarcikai lakosok - a kialkudott fát pakolták az autóról. Bűncselekményben betöltött szerepük egyenlőre tisztázatlan, a rendőrség további vizsgálatokat folytat.

A nyugdíjas házaspár csak a trió távozását követően vette észre, hogy a fáért jócskán megfizettek. Egymillió forintjuk bánja az amúgy 40-50 ezer forintos nagyságrendű „üzletet".

A becsapott és meglopott vásárlók azonnal értesítették a Soproni Rendőrkapitányság ügyeletét, ahol bejelentésüket követően a rendőrök kapuvári kollégáik segítségét kérték. Az idős megkárosítottak elmondása alapján adták meg az elkövetők által használt autó pontos paramétereit. Az összehangolt rendőri munkának köszönhetően tíz perc elteltével a kapuvári járőrök a 85-ös főúton feltartóztatták a keresett fehér színű, kék ponyvás Daewoo tehergépkocsit, utasait pedig soproni kollégáiknak adták át.

A Soproni Rendőrkapitányság csalás és lopás bűntette miatt indított nyomozásban, a járműben tartózkodó két férfit tanúként hallgatta meg. A 32 éves kazincbarcikai férfit jelenleg keresi, gyanúsítottkénti kihallgatását kezdeményezte.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy házaló árusoktól, akik jócskán a kereskedelmi ár alatt kínálják portékájukat, ne vásároljanak! Fontolják meg a kiválónak tűnő ajánlatot, őrizzék meg egészséges bizalmatlanságukat az árusokkal szemben.

Forrás: Nyugathír

Vissza
2010.
június
03. 18:40

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók Kampányt indít a főként idős embereket megkárosító alkalmi csalók, tolvajok ellen a rendőrség és két nagy szolgáltató, az E.ON és a Dél-dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. Somogyban.
Tovább
2011.
február
08. 09:16

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök Idén is folytatódik a rendőrség által az időskorúak számára kidolgozott bűnmegelőzési programja, melynek keretein belül a Pécsi Rendőrkapitányság Megelőzési és Minőségbiztosítási Alosztálya kifejezetten az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről, azok megelőzéséről tájékoztatják őket.
Tovább
2011.
április
22. 12:13

Ismét trükköznek a tolvajok

Ismét trükköznek a tolvajok Komárom-Esztergom megyében az elmúlt időszakban ismét megszaporodtak az idősek sérelmére elkövetett ún. trükkös lopások. Ezekben az esetekben az elkövető valamilyen hamis indokra hivatkozva kopogtat az általában egyedül élő idős ajtaján, és a lakásba való bejutás után az ott lakó figyelmét elterelve eltulajdonítja értékeit – általában készpénzt. A lopás elkerülhető, ha odafigyelünk idős családtagjainkra és a szomszédságunkban lakó nyugdíjasokra.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART