2012.
május
08. 20:38

Házi segítségnyújtók tüntettek munkájuk megőrzéséért

Címkék:
házi segítségnyújtás Mintegy negyven házi segítségnyújtó tüntetett kedden a Magyar Államkincstár veszprémi igazgatósága előtt, mivel veszélyben látják munkahelyüket, megélhetésüket.

Tavaly óta működik a Hajmáskér-Sóly Református Társegyházközség fenntartásában egy házi segítségnyújtó szolgálat, 225 idős, rászoruló emberről 25 alkalmazott gondoskodik - mondták el érintettek. Idén szerették volna munkájukat további 450 emberre kiterjeszteni, és ehhez 50 alkalmazottat vettek fel. Március elsején meg is kapták ehhez a jogerős működési engedélyt a Veszprém Megyei Kormányhivataltól, de később a kormányhivatal és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közötti jogvita miatt az államkincstár megvonta a támogatást a szolgálattól.

Az ötven embert ezért elbocsátották. Az MTI információja szerint mégis ellátják munkájukat, remélve, hogy a jogvita megoldódik; ezért tüntettek kedden az elbocsátott dolgozók.
"Nekem egy éven belül ez a harmadik felmondólevelem; a gyes után az első munkahelyemre nem vettek vissza, a másik munkahely átszervezés miatt szűnt meg; a férjem munkanélküli, két kisgyermeket nevelünk, tehát nekem létfontosságú ez az állás. Elegem van abból, hogy a kilencven nap próbaidő végéig látom az életünket" - panaszkodott az egyik elbocsátott alkalmazott. Azt sem tudja, hogy mondja meg az idős embereknek, hogy nem jön többé - tette hozzá.

Az államkincstár koordinációs és külső kapcsolatok osztályának az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a kormányhivatal a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz fordult állásfoglalásért; ennek megszületéséig a Magyar Államkincstár a 450 emberre járó normatív állami finanszírozást - a jogszabályok alapján - felfüggesztette. A döntés ellen a fenntartó bírósághoz fordulhat jogorvoslatért - áll a közleményben.
A Veszprém Megyei Kormányhivatal kedden nem nyilatkozott az ügyben.
A hálózat fenntartója sem kíván egyelőre nyilatkozni, előbb tájékozódni akar a történtekről.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
január
28. 12:11

Házi segélynyújtás időseknek Nagybecskereken

Házi segélynyújtás időseknek Nagybecskereken A nagybecskereki városházán Dušan Radaković, a közigazgatási és önkormányzati minisztérium államtitkára ma átadta dr. Mileta Mihajlovnak, Nagybecskerek polgármesterének a 2,6 millió dinárról szóló végzést, amelyet a házi segítségnyújtás elnevezésű projektum realizálására fordítanak.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART