2011.
augusztus
18. 15:29

Hende: A nyugdíjkorhatár betöltéséig dolgozni kell

Címkék:
Hende Csaba A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fontosságáról, a Honvédkórházról és a Mig vadászgépek eladásáról beszélt többek között Hende Csaba az m1 Ma reggel című műsorában. A miniszter elmondta azt is, hogy látványos bemutatókkal készül a honvédség augusztus 20-ára.

Az Országgyűlés a kormány javaslatára úgy döntött, hogy 2012 szeptember elsejével elindul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A felsőoktatási intézmény a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola, illetve a Corvinus Egyetem közigazgatási karának az egyesüléséből jön létre, és kiegészül egy diplomataképző karral is. Hende Csaba kiemelte, hogy ezáltal létrejön az átjárhatóság oktatási feltétele a különböző közszolgálati területek között. Fontosnak tartja, hogy akik esetleg elhagyják a honvédség rendszerét, azok utánképzés segítségével lehetőséget kapnak arra, hogy a közszolgálat más területén egy második karriert indíthassanak. Jelenleg ugyanis akik 40-45 éves korban váltani kényszerülnek, nyugdíjba mennek, azok közül sokan biztonsági őrként dolgoznak, mert máshoz nem értenek. A honvédelmi miniszter méltatlannak nevezte, hogy volt alezredesek bankok előcsarnokaiban támasztják a falat. Az ország helyzete olyan, hogy mindenkinek a jövőben az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig dolgoznia kell. Az a világ, hogy harminckilenc-negyvenéves emberek nyugdíjba vonulnak, az egyszer és mindenkorra megszűnik – fűzte hozzá.

A műsorban Hende Csaba elmondta azt is, hogy a Honvédkórházat, a magyar honvédség keretébe kívánják szervezni. Emlékeztetett arra, hogy a Honvédkórház dolgozói jelenleg is a tárcához tartoznak, de nem részei a honvédség struktúrájának.

A politikus beszámolt arról is, hogy a parlament döntése értelmében a 2011-es költségvetési törvény úgy rendelkezik, hogy Mig vadászgépek eladásából befolyt pénzt a honvédség technikai korszerűsítésére kell fordítani. A pályázatról szólva elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. meghatározott egy minimum vételárat, mely összességében nagyjából négymilliárd forint. Első lépésben nyolc vadászgépet fognak értékesíteni.

Az augusztus 20-i ünnepség kapcsán Hende Csaba elmondta, hogy a tisztavatáson túl a honvédség látványos bemutatókkal készül. Lesz vízi-és légiparádé, haditechnikai és alaki bemutatókra is sor kerül – sorolta a miniszter.
 

Forrás: Fidesz.hu

Vissza
2011.
április
13. 18:51

A rendőrök 40 százaléka elhagyná a pályát, ha szigorít a kormány

A rendőrök 40 százaléka elhagyná a pályát, ha szigorít a kormány A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) felmérése szerit a rendőrök 40 százaléka elhagyná a rendőri pályát, ha a kormány megvonja a nyugdíj korkedvezményt. A számokból kiderül, a hivatásos szolgálatban biztosan maradók aránya alig haladta meg a 15 százalékot.
Tovább
2011.
július
27. 19:12

A rendvédelmisek még tárgyalnának, a BM már nem

A rendvédelmisek még tárgyalnának, a BM már nem Hiába puhítja a kormány a szolgálati nyugdíjjal kapcsolatos törvénymódosítási javaslatait, a rendvédelmi szakszervezetek számára ez mit sem ér akkor, ha a szolgálati nyugdíjat megszüntetik. Szakszervezeti vezetők szerint a kormány egyáltalán nem hátrált meg, sőt újabb javaslataik kedvezőtlenebbek, mint amelyeket korábban az asztalra tettek. Eközben szerdán újra egyeztetett a kormányzat az érdekképviselettel. A belügyi tárca a tárgyalásokat egyoldalúan lezártnak tekinti.
Tovább
2011.
július
30. 14:56

Újabb felfordulást ígérnek a csalódott rendvédelmisek

Újabb felfordulást ígérnek a csalódott rendvédelmisek Hatvan év felett könnyített munka - ennyi engedményt tudtak kicsikarni a kormányból a több hónapon át tartó tárgyalásokon a korkedvezményes nyugdíjazás fenntartásáért harcoló rendvédelmi szakszervezetek. Januártól várhatóan teljesen felforgatják a korábbi rendvédelmi kedvezményeket, rendfokozatokat, ráadásul a tervek szerint 2014-ig nem kapnak fizetésemelést a rendőrök és a tűzoltók. Az elégedetlen szakszervezetek szeptemberre újabb tüntetéssorozatot szerveznek.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART