2010.
május
18. 08:51

Hét évig dolgozott egy puzzle kirakásán

Címkék:
Puzzle Egy brit nyugdíjas több mint hét évet töltött azzal, hogy kirakjon egy puzzle-t, majd amikor a végére ért, kiderült, hogy hiányzik egy darab, vagyis már soha nem tudja befejezni.

Az angliai Shepton Malletben élő Jack Harris 2002-ben kapott menyétől karácsonyra egy 5000 darabos kirakós játékot, amelyen James Tissot brit festő A tékozló fiú visszatérése című képe látható.

Úgy tervezte, hogy nyárra ki tudja rakni, ám a feladat nehezebbnek bizonyult, és évekig elhúzódott. Kezdetben még felesége is segítette, ám ő 2004-ben meghalt, így onnantól kezdve a férfinak egyedül kellett rakosgatnia a darabokat.

Amikor hét és fél év után végre sikerült a puzzle végére jutnia, megdöbbent, amikor észrevette, hogy a legutolsó darabka hiányzik. Az ötezredik puzzle holléte rejtély, az idős férfi azt gyanítja, hogy valamelyik családtag dobta ki véletlenül, vagy a két kutya egyike nyelte le.

Az idős férfinak nincs szerencséje, ugyanis a puzzle-t gyártó cég már nem készíti ezt a fajta kirakós játékot, vagyis nem tudja odaadni az utolsó darabkát, hogy Jack Harris végérvényesen befejezhesse a képet.

Forrás: Inforadio
 

Vissza
2009.
december
04. 15:50

A férfiak számára boldogabb a nyugdíjaskor

A férfiak számára boldogabb a nyugdíjaskor Jobban élvezik a munkát az emberek idősebb korukban, a pozitív hatás azonban sokkal erősebb a férfiaknál, mint a nőknél. A nagy-britanniai University of Portsmouth együttműködésben egy magán pszichológiai intézettel, az emberek életminőségét vizsgálta a munkában töltött évek során.
Tovább
2010.
április
22. 16:01

Agytorna a Nagyi-Neten

Agytorna a Nagyi-Neten Hódít a világháló Erzsébetváros nyugdíjasai között: az önkormányzati programok közül évek óta kitartóan vezeti a népszerűségi listát az ingyenes Nagyi-Net.
Tovább
2010.
február
11. 09:07

Játszóteret építenek nyugdíjasoknak

Játszóteret építenek nyugdíjasoknak Játszótér épül időseknek Londonban, hogy a babyboom nemzedék korosodó tagjai is olyan alaposan megmozgathassák izmaikat, ahogyan utoljára az 1960-as években.
Tovább
2010.
január
21. 12:35

Öregedéssel javul az agy?

Öregedéssel javul az agy? Hogyan lehet hasznosítani a lényegtelennek tűnő adatokat? Az öregek tudják. Ez a képesség fejlődik ki ugyanis az idősödő agyban az évek múlásával.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART