2012.
január
27. 09:59

Hévíz a leglátogatottabb hazai város

Címkék:
Hévíz Az elmúlt évben 1 millió 50 ezer éjszakát töltöttek a vendégek Hévízen, ami jelentős bővülés a korábbi időszakhoz képest. Ez azt jelenti, hogy a statisztikai adatok alapján a vidéki városok közül továbbra is Hévíz a leglátogatottabb település.

A gazdasági környezet ugyan nem alakult kedvezően, de Hévíz továbbra is egyre több turistát vonz. A vendégéjszakák száma átlépte az egymilliós határt, hiszen az idelátogatók összesen 1 050 000 vendégéjszakát töltöttek el a településen. Ezzel pedig Hévíz ismét a leglátogatottabb vidéki város lett. A növekedés ráadásul töretlen, hiszen a statisztikák alapján 2009-ben mindössze 727 ezer, míg 2010-ben 999 ezer volt a vendégéjszakák száma.

A városnak és a városba is érdemes befektetni - nyilatkozta az eredményekről beszámoló mai sajtótájékoztatóján Papp Gábor polgármester (Fidesz-KDNP). Az önkormányzat nem véletlenül tervezi, hogy a bevételek jelentős részét újabb attrakciókra és további fejlesztésekre fordítja majd. A városvezető szerint az eredmények egyértelműen mutatják a megtérülést, igaz, mint hangsúlyozta a siker az elmúlt évben megvalósult komoly szakmai összefogásnak, a város szakmai szervezetei által összehangolt marketing munkáknak is köszönhető. Az útjára indított turizmusfejlesztési stratégia keretében elindult fejlesztések középtávon további eredményeket hoznak majd - hangsúlyozta Kepli József János alpolgármester.

A városmarketing eredményességét, a Hévízen az elmúlt évben megvalósított, országos szinten is kiemelkedő programokat, valamint a városvezetésnek a FlyBalaton repülőtér megmentésére tett eredményes lépéseit emelte ki Manninger Jenő országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP), a Zala Megyei Közgyűlés elnöke. Az elmúlt év átmenet volt a turizmusban, hiszen az Üdülési Csekk használata visszaesett, a SZÉP kártya viszont még nem jelent meg a piacon, ennek ellenére sikerült a belföldi vendégforgalomban növekedést elérni. A vendégek több mint fele továbbra is belföldről érkezett a fürdővárosba, és a külföldiek száma is növekedett. A csehek és szlovákok mellett emelkedést mutat az orosz turisták száma - nyilatkozta Könnyid László turizmusért felelős alpolgármester. Hévíz ugyanis mind a gyógyászat, mind a wellness terén megfelelő kínálatot nyújt a vendégeknek, a turisták gyógy- és wellness desztinációként egyaránt tudnak gondolni a fürdővárosra.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART