2012.
június
01. 08:38

Hiába várt afrikai nőjére a kiskunhalasi nyugdíjas

Címkék:
szivek Összesen 3,7 millió forintot utalt át egy magát fiatal afrikai nőnek kiadó csalónak egy kiskunhalasi nyugdíjas, aki egy társkeresőn ismerkedett meg a többször pénzt kunyeráló csalóval.

"Valószínűleg egy jól kifundált csalás áldozata lett az a 70 éves kiskunhalasi nyugdíjas, akit közel 3,7 millió forintjától szabadított meg egy nő" - olvasható a Petőfi Népe honlapján. A portál szerint a férfi egy internetes társkeresőn ismerkedett meg egy magát 26 éves, Afrikában élő nőnek kiadó egyénnel.

Angolul leveleztek, és egy idő után a nő különféle indokokra hivatkozva pénzt kezdett el kérni az őt Kiskunhalason váró nyugdíjastól. Először azt mondta a férfinak, hogy Magyarországon szeretne tanulni, később azt írta, egy dakari menekülttáborban van, és nincs pénze repülőjegyre. A honlap a kiskunhalasi rendőrkapitányság sajtóreferensére hivatkozva azt írta, hogy a férfi küldött pénzt a repülőjegyére, majd a nő előbb a vízumára, majd a menekülttábor költségeire hivatkozva kért még több pénzt.

A férfi május 23-án Budapestre utazott, hogy fogadja a fiatal nőt, de hiába várta, ezután már a leveleire sem válaszolt. A férfi összesen közel 3,7 millió forintot utalt át a nőnek. A kiskunhalasi rendőrkapitányság csalás miatt nyomoz az ügyben.

Forrás: Origo/Petőfi Népe

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART