2012.
február
03. 21:02

Hideg: több mint kétezren segítenek az időseknek

Címkék:
tél Bogácson Több mint kétezer, közfoglalkoztatásban részt vevő ember tart kapcsolatot az idősekkel és elesettekkel az 5 ezernél kevesebb lakosú településeken, így a nagy hideg miatt kialakult helyzetben is segítséget kaphatnak a rászorulók - közölte Mányai Zoltán, a Belügyminisztérium (BM) sajtófőnöke pénteken.

A legtöbben, 223-an Veszprém megyében tudnak segíteni, de több megyében, így Borsod, Fejér, Pest és Heves megyében is meghaladja a százat a kapcsolattartást végző közfoglalkoztatottak létszáma. Ennek költsége Mányai Zoltán tájékoztatása szerint 323 millió forint.

Kontrát Károly, a tárca parlamenti államtitkára kedden sajtótájékoztatón ismertette a hideg időjárás miatt hozott minisztériumi intézkedéseket. Mint elmondta, Pintér Sándor belügyminiszter a tárca közigazgatási államtitkárát egyebek mellett arra utasította, hogy soron kívül mérje fel a kormányzat tulajdonában vagy használatában álló azon épületeket, amelyekben nappali melegedőket lehetne kialakítani. A közfoglalkoztatási helyettes államtitkárnak pedig a munkaügyi központok igazgatóin keresztül fel kell hívnia az önkormányzatok figyelmét arra: a közfoglalkoztatásban részt vevők naponta kétszer ellenőrizzék, hogy a településen élő idősek, elesettek nincsenek-e veszélyben.

A belügyminiszter az országos rendőrfőkapitányt egyebek mellett arra utasította, hogy ellenőrizzék a hajléktalanok által lakott helyeket, a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök keressék fel az általuk ismert, egyedül élőket is, hogy megbizonyosodjanak azok ellátottságáról, s lovas rendőrökkel és szükség szerint motoros szánokkal folyamatosan legyenek jelen a tanyavilágban. Pintér Sándor azt kérte az állampolgároktól, tegyenek bejelentést, ha távolabb élő hozzátartozójukkal, ismerősükkel váratlanul megszakad a kapcsolatuk, azok nem adnak életjelet magukról.
 

Forrás: MTI/fidesz.hu

Vissza
2012.
február
02. 15:03

Hideg idő - Tizenegy megyében van elsőfokú figyelmeztetés

Hideg idő - Tizenegy megyében van elsőfokú figyelmeztetés Péntektől tizenegy megyére adott ki elsőfokú figyelmeztető jelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a fagy, illetve a várható havazás miatt.
Tovább
2012.
január
31. 10:34

Így alkalmazkodunk a hideghez

Így alkalmazkodunk a hideghez Szervezetünk folyamatosan alkalmazkodik a külső hőmérsékleti viszonyokhoz, így a téli hideg időjárás szélsőségeihez is. Hőszabályozásunk állandóan jelzi és folyamatosan biztosítja testünk kellő és állandó hőmérsékletét.
Tovább
2012.
február
02. 15:27

Százezernyi háztartásban nincs elég pénz a fűtésre

Százezernyi háztartásban nincs elég pénz a fűtésre A magyar háztartások tizede jövedelme több mint harmadát költi energiára, de az átlag is húsz százalékot fordít erre a célra - derül ki az Energiaklub tanulmányából.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART