2012.
december
08. 09:08

Hipermarketeknél razziáznak a rendőrök Pest megyében

Címkék:
zsebtolvaj Megerősített létszámmal és sorozatos ellenőrzésekkel készülnek a Pest megyei rendőrök az ünnepekre; a legtöbb razzia a mintegy hetven hipermarket környékén várható - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a karácsonyi bevásárlások időszaka kedvező feltételeket kínál a bűnözőknek, akik a forgatagban elvegyülve kihasználhatják az emberek esetleges figyelmetlenségét. Az ilyenkor tipikus autófeltörések és zsebtolvajlások megelőzéséért, visszaszorításáért a PMRFK decemberben a szokásosnál lényegesen több rendőrt vezényel a legnagyobb forgalmat bonyolító bevásárlóközpontok, piacok környékére, és visszatérő járőrözéssel, a vásárlók figyelmének felhívásával igyekszik elriasztani a bűnözőket.

Csak Budaörsön és közvetlen környékén 35 bevásárlóközpont üzemel (a megyében összesen 70), de tömegesen vásárolnak az emberek az ünnepek előtt Dunakeszi, Szentendre, Gödöllő és más nagyvárosok üzleteiben is - tette hozzá a szóvivő, aki szerint a korábbi évek hasonló akciói eredményesen zárultak.

A rendőrség azt ajánlja, hogy a tömegközlekedési eszközökre történő fel-, illetve leszálláskor mindenki figyeljen a lökdösődő, tülekedő zsebtolvajokra, ne tartsanak az emberek maguknál sok készpénzt, bankkártyájuk mellett ne legyen ott a PIN-kód, parkolás után pedig pakolják az utastérből a csomagtartóba az ülésen lévő holmit.
A pénztárcát, kézi táskát senki ne tegye a bevásárlókosárba, illetve jól látható helyre, a fontosabb értéktárgyakat érdemes szorosan magunknál tartani - hangsúlyozta Beluzsárné Belicza Andrea.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART