2011.
szeptember
18. 09:17

Hogy készülünk a nyugdíjra Magyarországon?

malacnyugdíj A 35 éven felüli aktív alkalmazottak 20 százaléka foglalkozik azzal, hogy miből él meg nyugdíjas korában, míg 59 százalékuk nem szentel ennek komolyabban figyelmet. Ez derül ki az Aegon Magyarország megbízásából a BellResearch által készített felmérésből. Akik foglalkoznak a nyugdíjukkal, azok 10-30 ezer forint havi megtakarítással számolnak, úgy vélik, ennyit kell félretenni öregkorukra.

A 35 évnél idősebbek körében végzett felmérés másik tanulsága, hogy a megkérdezettek többsége a család feladatának tekinti az idősek ellátását. A sorban csak második helyen áll az állam, a harmadik helyen pedig az önköltségi alapon működő ellátó intézményeket, idősotthonokat említették. A válaszadók szerint az ilyen intézmények közül az államiak színvonala közepes, a magánkézben lévők pedig drágák.

A kutatásban megkérdezettek 60 százaléka aggódik komolyan a megtakarításai miatt. Ez arra utal, hogy a magyarok elbizonytalanodtak a bankok és más pénzügyi szolgáltatók stabilitásával, és a szabályozói környezettel kapcsolatban.

Forrás: 50plusz.hu

Vissza
2011.
szeptember
17. 16:10

2050: elöregedés és vészes munkaerőhiány fenyeget

2050: elöregedés és vészes munkaerőhiány fenyeget A lakosság számának és korösszetételének változása miatt Európában 15, Magyarországon 16 százalékos munkaerőpiaci hiány várható 2050-re – derült ki a Randstad Bridging the Gap című szakmai rendezvényén. Európai és magyar szakemberek szerint a rugalmas foglalkoztatási formák jelenthetnek megoldást.
Tovább
2011.
június
01. 09:01

Egyre többen az önkéntes pénztárakban

Egyre többen az önkéntes pénztárakban Az önkéntes nyugdíjpénztárak megsínylették a magánpénztári "államosítást". A válságban csökkenésnek indult létszámuk tovább apadt és a beérkező pénz is vékonyabban csorgott. Az önkéntes pénztáraknál azonban a jelenlegi nyilatkozatok alapján mintha a csökkenő trend kezdene megváltozni.
Tovább
2011.
június
09. 14:59

Egyre többen hagyják ott az önkéntes nyugdíjpénztárakat

Egyre többen hagyják ott az önkéntes nyugdíjpénztárakat A magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakításával nagyobb figyelem fordult az öngondoskodás felé, aminek fontos eszközei többek között az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségpénztárak. Az idei első negyedévben azonban tovább csökkent az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma, miközben a hazai megtakarítók körében az egészségpénztárak egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek.
Tovább
2011.
szeptember
14. 13:54

Egyre többen lépnek ki az önkéntes nyugdíjpénztárakból

Egyre többen lépnek ki az önkéntes nyugdíjpénztárakból Egyre többen hagyják el az önkéntes nyugdíjpénztárakat, a második negyedévben majdnem 40 százalékkal többen vették fel járandóságukat, mint az azt megelőző három hónapban - cikkezi a Napi Gazdaság.
Tovább
2011.
szeptember
14. 10:49

Nyugdíjközeli nők enyhíthetnének az EU gondjain

Nyugdíjközeli nők enyhíthetnének az EU gondjain Enyhíthetne az Európai Unió munkaerőgondjain, ha nagyobb arányban sikerülne a munkaerőpiacon tartani vagy oda bevonni a nyugdíjkorhatárhoz közeledő nők rétegét - állapította meg egy kedden elfogadott európai parlamenti jelentés.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART