2012.
december
22. 10:16

Hogy működik az egészségügyi ellátás az ünnepek alatt?

Címkék:
Kórház tábla Levélben kérte az ügyeleti rend körültekintő megszervezésére a hazai kórházak vezetőit az országos tisztifőorvos, hogy a betegellátás a több napos ünnepek, illetve az egybefüggő munkaszüneti napok ideje alatt is biztonságos legyen.

Az év végi több napos ünnepek, illetve a munkaszüneti napok a fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók számára az ügyeleti ellátás miatt várhatóan az átlagosnál nagyobb terhet jelentenek majd - olvasható az ÁNTSZ közleményben.

A fekvőbeteg szakellátást nyújtó szolgáltatók főigazgatóinak küldött levelében az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy a kijelölt ügyeleti helyszíneken az ellátást a kellő tapasztalattal rendelkező orvosok bevonásával szervezzék meg, hogy a két egymást követő négynapos ünnep, illetve szabadnapok idején is zavartalan legyen a biztonságos betegellátás.

Megjegyezték, a hatályos jogszabályok szerint a sürgősségi betegellátást, betegfelügyeletet úgy kell megszervezni, hogy az ellátás az év minden napján egységes színvonalon, folyamatosan elérhető legyen a lakosság számára

Közölték: a háziorvosi ügyeletek illetve a mentőszolgálat a beutalási rendről megfelelő információkkal rendelkezik. Emellett a fekvőbeteg ellátók ügyeleti rendjéről a lakosság közvetlenül is tájékozódhat az ÁNTSZ honlapján, a www.antsz.hu címen a "Területi ellátási kötelezettség" menüpont alatt.

Az ÁNTSZ oldalán az "Ügyelet" menüpontban további hasznos információkkal is szolgál, így például az ügyeletes gyógyszertárak listája is megtalálható ott.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART