2009.
december
05. 09:54

Hogyan kell ingatlanhoz jutni ingyen?

Címkék:
ház a faluban Hogyan kell ingatlanhoz jutni ingyen? A választ Csokonyavisontán tanítják. A tandíjat pedig egy nyugdíjas pedagógus fizeti.

Tragikus körülmények között meghalt a fiam, s adóssággal terhelt háza üresen maradt. Beköltözött az enyészet, s mi – két öreg – a magunké mellett nem bírtuk még azt a házat is rendben tartani – kezdi butasága történetét a csokonyavisontai Sipos Gyula. – Egy éve megnyerő modorú, gyönyörű fiatal nő állított be hozzánk, aki Torgyán József egykori titkárnőjeként mutatkozott be. Elmondta, hogy jelenleg karitatív tevékenységet folytat, önhibájukon kívül lecsúszott, szerencsétlenül járt embereken segít. Szeretetből, ingyen, bérmentve. Sokaknak segített már talpra állni, s most is van egy pártfogoltja – egy faipari vállalkozó –, akinek mások hibájából tönkrement az összes gépe. A férfi eladta a házát, hogy a cégét és a dolgozóit megmentse, s most fedelet keres ideiglenesen. Hallották, hogy üresen áll a házunk, és a vállalkozó kivenné az édesanyjával.
Sipos Gyula szívesen beleegyezett, gondolván, hogy a 15 ezres bérleti díjat majd állagmegóvásra fordíthatja. Az ismerkedésre az egész faipari brigád eljött – köztük helybeliek is –, s mind dicsérték a vállalkozót. Az új albérlő pedig megígérte: csupán addig marad, ameddig a tulajdonos engedi.

Sipos Gyulának ilyen gazemberrel még nem volt dolga

– Kezdetben azért nem fizetett lakbért, mert a lakást kifestette, aztán már a látszattal sem törődött – folytatja az idős tulajdonos. – Ez év nyarán aztán vevő jött a házra. Kértem a lakómat, hogy egy hónapon belül – augusztus 1-jéig – költözzön ki. Megígérte, aztán maradt. A mai nap is benn lakik. Másfél éve ott él, s egy fillért sem fizetett eddig, csak közműadósságot csinált. A többszöri felszólításomra fenyegetés volt a válasz: ha tovább zaklatom őket, feljelentenek! Közben a házat az elárverezés is fenyegeti elhunyt fiam adóssága miatt. Szerintem arra játszanak, hogy lakottan a valódi ár töredékéért hozzájuthatnak majd a házamhoz. Abból gondolom ezt, hogy a faluban már azt híreszteli: megvette tőlem az ingatlant.

Az idős tulajdonos a hatóságokhoz fordult. Kiderült: az önkormányzatnak nincs hatásköre a kilakoltatásra, pedig a lakó nincs is a házba bejelentkezve. A rendőr ügyvédhez irányította. Az ügyvéd is felszólítást küldött, persze eredménytelenül. – A férfiért kezességet vállaló helybeliek azóta nem mernek a szemembe nézni – mondja Sipos Gyula. – Egyikük elmondta: a lakóm régebben rendes ember volt, amíg fel nem csípte ezt a csinibabát. Csakhogy szépséges párja nemcsak a jellemét formálta át, hanem a jövedelmi viszonyait is. A fűrészek sem mentek tönkre, hanem eladogatta potom áron.

Az ősz hajú tanító kétségbeesésében már olyasmit is tett, amire csöppet sem büszke. Leszedette a kaput, betörte az ablakokat. Az albérlőt azonban ez sem zavarta...
Amikor idáig jut, megremeg a hangja. – Lehet, hogy túl szép élet jutott nekem – gondolkodik hangosan –, mert vénségemre sorra kapom a pofonokat a sorstól. Meghalt a fiam, aztán jöttek ezek a gazemberek. Ha csak szóba kerül idehaza ez az ügy, a feleségemtől mindig megkapom: nálam nagyobb balekot nem hordott a hátán a föld. S mindannyiszor el kell ismernem: igaza van. Egyedüli mentségem csupán az: sikerült úgy megöregednem, hogy ilyen címeres gazemberrel még nem volt dolgom.

Csak három kutyára leltünk

Természetesen megpróbáltuk megkeresni és megszólaltatni a házfoglalókat is, azonban sem a férfi, sem az édesanyja nem került elő. Egyedül a három kutya jött ki üdvözölni bennünket.
Sipos Gyula elkeseredésében még rúgott egyet a kerítésbe, megrázta a félig leszakadt redőnyt, megkocogtatta a tört ablakokat, aztán kétségbeesetten széttárta a karját: mondja meg már valaki, hogy kihez forduljak?

Forrás: Somogyi Hírlap

Vissza
2009.
november
06. 10:53

Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni

 Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni Egy szekszárdi lakásba csengetett be két trükkös rabló egy idős hölgyhöz azzal az indokkal, hogy az E-ON munkatársai és villanyórát jöttek leellenőrizni és kicseréli.
Tovább
2009.
november
07. 10:02

Az ablakot vitték el a behajtók az idős házaspártól

Az ablakot vitték el a behajtók az idős házaspártól Konyhaablakot vittek magukkal az egyik hiteltartozás miatt eladósodott családtól a behajtók, a nyugdíjas korú házaspár azóta fóliával védi magát a hidegtől.
Tovább
2009.
november
23. 13:35

Bizalmi állás a falvakban

Bizalmi állás a falvakban Segít az idősek orvoshoz, gyógyszerhez jutásában, elviszi a gyermekeket iskolába, a kismamákat vásárolni. Mindeközben meghallgatja a helyben élők problémáit. Országszerte 1200-an vannak ők, a falugondnokok. Hogyan telik a falugondnok egy napja? A közelmúltban Budapesten rendezett Szociális Expón is bemuatkozott a szolgálat
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART