2012.
április
06. 15:33

Hogyan készítsük el a sonkát és a tojást?

Címkék:
sonka,tojás A húsvéti ünnepek előtt praktikus tanácsokat tartalmazó tájékoztató anyagokat állított össze a sonkák és tojások kiválasztásával, felhasználásával és tárolásával, illetve a húsételek biztonságos elkészítésével kapcsolatban a nemrég létrejött Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A kiemelt témák mellett az érdeklődők megismerhetik a biztonságos ételkészítés aranyszabályait is, és megtudhatják, hogy mi a teendő ételmérgezés esetén.

A NÉBIH weboldalán a következő tájékoztatók tekinthetők meg:

- „Milyen a jó húsvéti sonka?” (http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/sonka.html)
- „Élelmiszer-biztonsági tanácsok húsvétra: Tojásvásárlás, festés és tárolás” (http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/tojasvasarlas_festes_felhaszn.html)
- „Jótanácsok a biztonságos húsételek készítéséhez” (http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/biztonsagos_husetelek_keszites.html)
- „A biztonságos ételkészítés 5 aranyszabálya” (http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/biztonsagos_erelkeszites.html)
- „Kérdezz-felelek az ételmérgezések megelőzéséről” (http://www.mgszh.gov.hu/aktualitasok/hirek/kerdezz_felelek_etelmergezes.html)

A cikkek elolvasásához a  kívánt URL-címet másolja be a böngészőjébe,

Forrás: NÉHIB/ Agromonitor

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART