2012.
február
02. 03:44

Hogyan utazhatnak a rokkantnyugdíjasok?

Címkék:
Rokkant jelzés A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a megváltozott jogszabályi feltételek alapján január elején megindította az utazási kedvezmények rendszerének felülvizsgálatát a korábbi rokkantnyugdíjasok esetében is.

A Pénzcentrum internetes portál kedden "Mi lesz a rokkantnyugdíjasok utazási kedvezményével?" címmel arról írt, hogy januárban megszűnt a rokkantsági nyugdíj, így az egykori rokkantnyugdíjasok elvileg nem vehetik igénybe a korábbi utazási kedvezményeket. Az olcsóbb utazásra jogosító igazolványok, szelvények több szolgáltatónál azonban még március végéig érvényesek.
A tárca az utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, egészségkárosodással összefüggésben megállapítható ellátások megnevezésének a hatályos törvényi szabályozáshoz igazítására tesz javaslatot.

Az NFM tájékoztatása szerint a 2011-ben kiállított „Nyugdíjasok utazási utalványa” 2012. március 31-éig korlátozás nélkül használható kedvezményes utazás igénybevételére. Az ezt követő időszakra vonatkozó kedvezményekről várhatóan még februárban döntést hoznak.
Az Országgyűlés 2011. december 20-án fogadta el a megváltozott munkaképességű emberek ellátásainak átalakításáról szóló törvényt, amely alapján a megváltozott munkaképességűek a következő évtől két típusú ellátást kaphatnának: rehabilitációsat vagy rokkantságit.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
január
30. 11:08

BKV-bérletek: Strasbourgban és az ENSZ-nél köthet ki az ügy

BKV-bérletek: Strasbourgban és az ENSZ-nél köthet ki az ügy Az utazási kedvezmények megszűnése háromszázezer rokkantnyugdíjast érint, akiknek áprilistól 40-45 százalékkal kell többet fizetniük a bérletekért.
Tovább
2012.
január
28. 21:40

BKV: változások a nem öregségi nyugdíjasok bérleteiben

BKV: változások a nem öregségi nyugdíjasok bérleteiben Törvényi változások miatt a BKV március 31-e után már nem állíthatja ki a nyugdíjas bérletigazolványt a nem öregségi nyugdíjasoknak.
Tovább
2012.
január
25. 06:39

Sok nyugdíjas veszíti el utazási kedvezményét

Sok nyugdíjas veszíti el utazási kedvezményét A BKV közleményben tudatta, március 31. után nyugdíjas bérlet csak az öregségi nyugdíjasoknak jár.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART