2013.
január
06. 10:18

Hol élnének szívesen az amerikai nyugdíjasok?

Címkék:
Ecuador Alacsony megélhetési költségeivel, balzsamos klímájával és olcsó ingatlan áraival Ecuadort már ötödik egymást követő évben választják az észak-amerikai nyugdíjasok az időskori letelepedéshez.

Az InternationalLiving.com éves felmérésén, mely azt vizsgálja, hol a legjobb visszavonulni, a Kolumbia és Peru által határolt ország érte el a legmagasabb pontszámot.

A megélhetéshez szükséges költségek havonta 900-1400 dollár között mozognak, ezzel Ecuador lehagyta Panamát, Malájziát, Mexikót és Costa Ricát, a top ötös többi tagját.

Azt hiszem, hogy az ország befogadó kultúrája, remek időjárása, viszonylag alacsony költségei és az USA-hoz való közelsége együttesen remek kombinációt kínál - mondta el a honlap egyik munkatársa. Panama sok szempontból hasonló, de talán magasabbak a megélhetés költségei - tette hozzá.

Az InternationalLiving.com szerkesztői összevetették a versenyben résztvevő országokról szóló adatokat, melyeket számos kategóriában mértek meg: megélhetési költségek, időjárás, ingatlan árak, egészségügy, beilleszkedés, nyugdíjba vonulás, szórakozás, valamint a nyugdíjasok számára fennálló lehetőségek és előnyök.

Egy korsó sör 85 cent, egy vizit pedig körülbelül 25 dollár, ami durván egy órás masszázsnak felel meg. Az idősek emellett féláron élvezhetik a szórakozást, a helyi közlekedést, repülőjegyeket és az adóvisszatérítést.

A második helyet megszerző Panamát külön dicséret illeti a nyugdíjas vízumért, mely felgyorsítja a letelepedést.

Érdekesség, hogy a legtöbb országban, ahova szívesen visszavonulnának a nyugdíjasok, spanyolul beszélnek, például Uruguay, Kolumbia, Spanyolország. A top tízbe egyedül Thaiföld került be az ázsiai államok közül.

Forrás: VJM.hu/Reuters

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART