2012.
február
06. 12:25

Hol jártak a legjobban a nyugdíjpénztári tagok?

Címkék:
malacnyugdíj Az előző évben az Életút és a Honvéd magánnyugdíjpénztár tudta a leginkább gyarapítani tagjai pénzét. Az önkéntes kasszáknál az eddigi adatok szerint a Pannónia, az MKB és a Honvéd viszi a prímet, de csak egy-egy portfólióval.

A magánnyugdíjpénztárakban (mnyp.) maradt tagok tavaly többnyire veszíthettek pénzükből, a szektor egésze is alighanem veszteséget ért el a befektetéseken. Másrészt viszont az igen nehéz piaci viszonyok, valamint a drasztikus állami intézkedések mellett kifejezetten úgy tűnik, hogy derekasan helyt álltak a pénztárak. Mivel pedig ez a befektetés hosszú időtávra szól (ebbe pancsolt bele a kormányzat), így bőven lehet mód javításra. Már ha nem lépnek vissza a megmaradtak is az állami rendszerbe (ők most több portfóliónál is realizálnák a veszteséget).

A pénztárak hozamait itt nézheti meg.

Néhány pénztár azonban sokkal jobb teljesítményt ért el a szektor egészénél. A legkonzervatívabb portfoliónál a Honvéd, Pannónia és az Életút tudta a legjobb hozamot produkálni. Utóbbi kassza egyébként a középutas kiegyensúlyozott és a magas részvényhányadú (a fiatalabbaknak szóló) növekedési eszközösszetételnél kifejezetten remekelt. Legalábbis ez tűnik ki a közzétett nettó eszközértékekből (érdekes lesz majd megnézni, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által később végzett számítások mit mutatnak majd). A legrosszabb eredményt elérők között két portfóliónál is felbukkan az Aranykor, az ING pedig mindenütt az utolsó háromban található.

Az önkéntes nyugdíjpénztáraknál sokkal nehezebb a tájékozódás. Itt tulajdonképpen önkényesen megpróbáltuk az mnyp-nél használ kategóriákba „begyömöszölni" a különböző néven és összetételben futó portfóliókat. Így összehasonlítva úgy tűnik, hogy a kivéreztetett, meggyötört, vagyonba töredékére zsugorodott mnyp-k még mindig jobban muzsikáltak tavaly az önkéntes pénztáraknál. Az általunk felállított kategóriák alapján az alábbi táblázatban látható az eredmény, a most megismerhető teljes listát itt nézheti meg.

Forrás: azenpenzem.hu

Vissza
2011.
július
17. 09:42

A nyugdíjpénzek sorsát is megpecsételi a svájci frank

A nyugdíjpénzek sorsát is megpecsételi a svájci frank A méregerős svájci frank a belföldi kereslet mérséklésén keresztül ugyan tovább fékezi a magyarországi inflációt, ám visszafogja a gazdaság növekedését is. A félelem a további erősödéstől további pszichológiai hatással jár, emiatt a lakosság előre megtakarít, ami szintén a belső kereslettől von el forrást.
Tovább
2011.
november
21. 20:46

A nyugdíjpénztári szabályozás módosítását szorgalmazzák a kasszák

A nyugdíjpénztári szabályozás módosítását szorgalmazzák a kasszák A magánpénztárak működési költségei felső korlátjának megemelését szorgalmazták a pénztári vezetők a Stabilitás Pénztárszövetség éves rendes konferenciáján.
Tovább
2011.
július
05. 11:16

A nyugdíjvagyon nélkül 6,6 százalék a hiány

A nyugdíjvagyon nélkül 6,6 százalék a hiány A magán-nyugdíjpénztári vagyon átadásának köszönhetően az első negyedévben soha nem látott mértékű, 2200 milliárd forint volt a költségvetés többlete. A vagyon nélkül azonban a GDP 6,6 százaléka volt a hiány, ami rosszabb, mint tavaly ugyanebben az időszakban.
Tovább
2011.
május
20. 16:40

A nyugdíjvagyonból tartható az idei hiánycél

A nyugdíjvagyonból tartható az idei hiánycél Az idén 7 százalékos lenne a magyar államháztartási hiány, ha a kormány a magánnyugdíj-pénztári vagyont nem irányította volna át az államháztartásba - derül ki azokból a válaszokból, amelyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium küldött a Bloomberg hírügynökség korábbi kérdéseire.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART