2011.
szeptember
06. 10:23

Hoppon maradtak a rendvédelmisek nyugdíjügyben

Címkék:
rendvédelmi tüntetés Nem tárgyal többé a miniszterelnök a rendvédelmi dolgozók képviselőivel nyugdíjügyben - írta a Népszava. Az EU alapjogi biztosa időközben elutasította a rendőrök beadványát, így a szolgálati nyugdíjasok számára csak a strasbourgi bírósági út maradt.

A kormányfő a továbbiakban nem kíván tárgyalni a szakszervezetekkel a szolgálati nyugdíjjal, illetve a szolgálati törvénnyel kapcsolatban. Erről értesítette a rendvédelmi dolgozók érdekképviseletei fórumának vezetőjét Powell Pált Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő - tudta meg a Népszava. "Miniszterelnök úr világossá tette, hogy a kormány meghozta a nyugdíjrendszer biztonságba helyezéséhez szükséges döntéseket, és hogy közös célunk a rendvédelmi dolgozók jobb, méltóbb munka- és életkörülményeinek megteremtése, valamint az ehhez szükséges életpálya-modell kialakítása" - írta Szijjártó.

 

Leveléből kiderül, hogy Pintér Sándor belügyminiszter "több körben is részletes tárgyalásokat folytatott a képviseletekkel, melyek alapján a vonatkozó jogszabály-tervezetek benyújtásra kerülnek majd a kormány elé". "Kérem kövessék továbbra is figyelemmel a hivatásos állománnyal kapcsolatos jogalkotói munkát" - tanácsolja a szóvivő. A Független Rendőrszakszervezet (FRSZ) válaszában azt írta Szíjjártónak: "figyelmünk nem lankad, és az ősszel is minden törvényes eszközt igénybe fogunk venni a hivatásos állomány szerzett jogainak védelmében".

 

Friss hír az is, hogy az EU alapjogi biztosa elutasította az FRSZ beadványát a szolgálati nyugdíjakkal kapcsolatban. Az Európai Bizottság alapvető jogi biztosa, Viviane Reding lényegében az illetékesség hiányára hivatkozott, amikor visszadobta az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátások csökkentését, szociális ellátássá alakítását, vagy munkavégzésre való képesség esetén akár megszüntetését is lehetővé tévő alkotmánymódosítással szembeni panaszt. Reading ugyanakkor felhívta a figyelmet: amennyiben egy állampolgár úgy érzi, hogy alapvető jogait sérelem érte, az Európa Tanács mellett működő Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulhat, amennyiben minden nemzeti jogorvoslati szintet kimerített.

Forrás: Profitline

Vissza
2011.
augusztus
30. 09:37

Orbán: harcos és nehéz ősz vár ránk

 Orbán: harcos és nehéz ősz vár ránk Rég volt olyan nehéz időszaka a magyar társadalomnak, mint amilyen a következő ősz lesz – ezt mondta Orbán Viktor a diplomatáknak.
Tovább
2011.
szeptember
05. 08:51

Mire készül nyugdíjfronton a kormány?

Mire készül nyugdíjfronton a kormány? A miniszterelnök szerint az ország megújításához szükséges döntéseket az ősszel meghozza a kormány - ide tartozik az új nyugdíjrendszer is. Szakértők úgy vélik, a meglévő nyugdíjak terén további szűkítésekre már nemigen van mód, így a svéd rendszer bevezetéséről lehet szó. Igaz, e modell elveivel ellentétes a nőkre vonatkozó 40 éves szabály.
Tovább
2011.
június
08. 08:56

Orbán: A rendvédelmisek minden körülmények között a rend oldalán álljanak

Orbán: A rendvédelmisek minden körülmények között a rend oldalán álljanak Orbán Viktor kormányfő elvárja, hogy a rendvédelmi dolgozók minden körülmények között a rend oldalán álljanak, biztosítsák a rend fenntartását, és semmilyen módon ne álljanak át a rendbontók, a rendetlenséget szítók oldalára - közölte a miniszterelnök szóvivője kedden újságírók előtt.
Tovább
2011.
szeptember
02. 09:54

Orbán: Lesz egy-két adóemelés – Önfenntartó nyugdíjrendszer kell

Orbán: Lesz egy-két adóemelés – Önfenntartó nyugdíjrendszer kell A vártnál kisebb gazdasági növekedés miatt a 2011-es költségvetésben jelentkezett 100 milliárdos "lyuk betömése" érdekében bevezetendő lépések között "lesz egy-két" adóemelés, így például a szerencsejátékok adói, valamint az alkohol és a cigaretta jövedéki adója - mondta a TV2-nek adott interjújában csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök.
Tovább
2011.
február
27. 12:49

Orbán: Nem az lesz az emberek célja, hogy mielőbb nyugdíjba menjenek

Orbán: Nem az lesz az emberek célja, hogy mielőbb nyugdíjba menjenek Sokan azt gondolják, hogy a nyugdíjrendszer átalakítása, a nyugdíjak biztonságba helyezése csupán egy gazdasági probléma, olyan számítási kérdés, amelyet kockás lapon meg lehet oldani. Számomra a nyugdíj ügye sokkal inkább azzal függ össze, hogy mennyire becsüljük a munkánkat, mennyire becsüljük meg a ledolgozott évek értékét, és miképp oszthatjuk meg a lehető legjobban az időskori ellátás felelősségét az egyén és a közösség között – írja Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi Facebook-bejegyzésében, melyben a nyugdíj témakörében válaszolt a feltett kérdésekre.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART