2012.
február
19. 17:54

Hulladékgyűjtésből egészítik ki a nyugdíjat a legszegényebbek

Címkék:
kuka Aknafedlapok, utcabútorok, rézkábelek, szobormaradványok, síndarabok, sőt akár harangok – sok minden landolt már az illegális hulladékudvarokban. Rengeteg helyen nagyban ment a feketézés. Azután tavaly előtt jött a szigorítás. Azóta ugyan csökkent az illegális telepek száma, de még mindig akad.

Nemrégiben Szekszárd mellett találtak ilyet a vámosok, de volt fogás Szombathelyen is, ahol rábukkantak azokra a rézkábelekre, melyeket az egyik vasútállomásról loptak el a tolvajok, akik általában nagyban csinálják. A válság óta azonban egyre többen kicsiben és legálisan is. Nyugdíjasok, munkanélküliek pár száz forintért hajlandóak arra, hogy hajnalban, a kukásokat is megelőzve gyűjtsék össze a színesfémet vagy a papírt.

Budapest belvárosában, a VII. kerületben közel negyed évszázada működik egy hulladékfelvásárló, melyet több mint százan keresnek fel naponta. A hulladékfelvásárló a Kossuth Rádió Szombat délelőtt című műsorában elmondta, a válság óta nagyobb a forgalom, havonta átlagosan tízmillió forintot fizetnek ki, és ebből nagyon sok az apró tétel.

Forrás: Híradó

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART