2012.
április
06. 15:03

Húsvéti hagyományőrző fesztivál a Budai Várban

Címkék:
Budavári Palota Idén első alkalommal rendezik meg Budavári Húsvéti Sokadalom címmel az ország egyik legnagyobb húsvéti hagyományőrző, multikulturális családi rendezvényét a Budai Várban. A rendezvényen fontos szerepet kap a hungarikumokat felvonultató gasztronómia, hiszen a hagyomány szerint húsvétkor véget ér a böjti időszak, és mindenki kedvére hódolhat a kulináris élvezeteknek.

„Élhető és éltető hagyomány kicsiknek és nagyoknak” mottóval jelölik az ország egyik legnagyobb húsvéti rendezvényét, az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal e hét szombattól húsvét hétfőig tartó Budavári Húsvéti Sokadalmat. A Budavári Palota terei a három nap alatt a húsvéti ünnepkörre (nagyszombat, rügyfakasztó vasárnap, vízbevető hétfő) épülő hagyományőrző programokkal kelnek életre – közölték a szervezők. A programok között játszóműhelyek, mesterség-bemutatók, kézműves vásár, hazai és határon túli népi együttesek fellépései, illetve gasztronómiai bemutatók szerepelnek, a két színpadon folyamatosan fellépnek a népzene, néptánc és világzene jeles képviselői, többek között Sebestyén Márta, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, a Balkán Fanatik, a Besh o droM, Ferenczi György és a Rackajam, a Ghymes, az Évkerék Zenekar, a Kolompos, a Magyar Tekerőzenekar, a Makám, Prímás Találkozó (Dresch Mihály, Vizeli Balázs, Pál István Szalonna, Balogh Kálmán,Both Miklós, Herczku Ági, Korpás Éva) és Szalóki Ági.

A rendezvényen fontos szerepet kap a hungarikumokat felvonultató gasztronómia, illetve neves magyar borászok hiszen a hagyomány szerint húsvétkor véget ér a böjti időszak, és mindenki kedvére hódolhat a kulináris élvezeteknek.

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART