2013.
február
13. 11:07

Idén többen üdülhetnek az Erzsébet-program keretében

Címkék:
Erzsébet program A tavalyi üdülési csekkek fel nem használt részéből 498 millió forinttal megemelik az Erzsébet-program 2,5 milliárd forintos induló összegét, így idén kétszer annyi nagycsaládos és nyugdíjas üdülhet - jelentette be Nagy Anna, a program szóvivője.

Az Erzsébet-program Magyarország legkiterjedtebb és legsikeresebb szociális programja, sőt a kedvezményes üdülésben résztvevők számát az egész lakosságra vetítve Európa egyik legsikeresebb szociális programja is - mondta Navracsics Tibor a tájékoztatón.

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter hangsúlyozta: Magyarország nemzetközi viszonylatban is az élvonalba tartozik azzal, hogy egy tízmilliós ország tavaly 100 ezer embert - ebből 30 ezer gyermeket - üdültetett kedvezményesen.

Guller Zoltán, az Erzsébet-program végrehajtásának kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos elmondta: a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) által 2013 elején meghirdetett pályázatok jól állnak, több mint 35 ezer pályázót regisztrált az informatikai rendszer. Nagy Anna hozzátette: a nagycsaládosok és a nyugdíjasok részére kiírt pályázatok egy hónap alatt teljesen beteltek, és a belügyminisztériumi dolgozóknak kiírt is majdnem teljesen telített. Ezért a tavalyi üdülési csekkek idei maradványából 498 millió forinttal felemelik a keretet. Ez azt jelenti, hogy kétszer annyi nagycsaládos és nyugdíjas tud kedvezményesen üdülni. Az MNÜA 2012-ben az Erzsébet-program keretében 3 milliárd forint értékben írt ki pályázatokat. Az idén kiírt pályázatok induló keretösszege 2,5 milliárd forint volt, ebből 1,1 milliárd forint értékben szociális üdülési pályázatokat, 1,4 milliárd forint értékben elsősorban gyermekek, fiatalok számára meghirdetett általános és tematikus táborokat valamint kirándulásokat finanszíroznak.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART