2012.
január
27. 10:29

Idős emberek spórolt pénzére hajtottak az álrendőrök

Címkék:
bilincs Vádemelési javaslattal küldte meg a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Dombóvári Városi Ügyészségnek azt az ügyet, melyben három büntetett előéletű kaposvári férfi rendőrnek adta ki magát és idős embereket becsapva lopta el értékeiket.

Civilben követték el a bűncselekményeket, de valamiféle igazolványt felmutattak annak bizonyítására, hogy rendőrök – mondta el Mint Farkas Kinga a megyei főkapitányság sajtóreferense. A gyanúsítottak 2011. második felétől kezdve az ország több pontján, Dombóváron, Felcsúton, Bakonypölöskén, Pécsett, Győrben, Sopronban arra vették rá a sértetteket, hogy mutassák meg spórolt pénzük rejtekhelyét. Kisebb-nagyobb értékű ékszerek mellett a pár ezertől egymillió forintig terjedő pénzösszeget vittel el egy-egy alkalommal.

Mint erről annak idején beszámoltunk, a Tolna megyei rendőrök 2011. december 6-án a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével Győrben lakásbetörésen érték tetten a három férfit, akik ellen bűnszövetségben, üzletszerűen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást A többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottak előzetes letartóztatásban vannak.

Forrás: teol.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART