2009.
december
07. 14:39

Idős korban jobb a gyorsabb sétálás

Címkék:
sétáló néni Egy francia felmérés szerint a lassabban sétálók háromszor gyakrabban halnak meg szív- és érrendszeri problémák miatt gyorsabb kortársaiknál.

A kutatók a vizsgálat kezdetén a résztvevők gyaloglósebességét mérték meg – 3208 65 és 85 év közötti férfi és nő esetében –, valamint orvosi és demográfiai adatokat gyűjtöttek össze. A következő 5 év alatt rendszeres ellenőrző vizsgálatokat is végeztek.
Miután az alaptulajdonságokat egymáshoz igazították, a szakemberek megállapították, hogy a leglassabban gyalogló idősebb emberek 44 százalékkal nagyobb eséllyel halnak meg, mint leggyorsabb társaik.
A szív- és érrendszeri problémák fokozott veszélye a nők és a férfiak esetében, fiatalabb és idősebbek között, és aktív és kevésbé aktív emberek körében egyaránt kimutatható volt.
Nincs kapcsolat a gyaloglás sebessége és a rák okozta elhalálozások száma között.
A kutatók szerint ezek az eredmények is azt mutatják, milyen fontos még idős korban is az edzettség és a jó erőnlét.

Forrás: yourtotalhealth.ivillage.com
 

Vissza
2009.
november
21. 15:10

A tornagyakorlatok javítják az idősek életminőségét

A Journal of the American Geriatrics Society c. szaklapban megjelent tanulmány három program hatásosságát hasonlította össze, amelyeknek az volt a céljuk, hogy csökkentsék az idős betegek eséseinek számát és javítsák életminőségüket. Az eredmények alapján úgy tűnik, a testmozgás az a módszer, amely leghatékonyabban javít az idősek életminőségén.
Tovább
2009.
november
20. 21:23

Egy kis odafigyelés

Egy kis odafigyelés Minden évszakban vigyázniuk kell az egészségükre az idős embereknek, de a téli hónapokban több veszély leselkedik rájuk, mint általában. A helyes életmód segít a bajok megelőzésében.
Tovább
2009.
október
23. 21:04

Jó memória minden életkorban

Jó memória minden életkorban Nem kell beletörődnünk abba, hogy egyre több dolgot felejtünk el, hogy például nem találjuk a kulcsot, vagy nem tudjuk, miért jöttünk a boltba. Bármilyen korúak vagyunk is, tehetünk valamit azért, hogy jobb legyen az emlékezőképességünk.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART