2011.
február
20. 06:52

Idős modellek járták a New York-i divathét kifutóját

Címkék:
divatbemutató Modern Muses vagyis Modern Múzsák volt a magyar származású tervező, Adrienne Vittadini bemutatójának a címe a New York-i divathéten, amelyben azzal lepte meg a világot, hogy nem fiatal és nagyon vékony modelleken mutatta be a ruháit, hanem a modellszakmából kiöregedett, de ismert és szép modelleken. A helyszíni beszámolók szerint a hatás elsöprő volt, különösen, hogy már egy pár napja tart a divathét, és a nézők kezdenek ráunni az egy síkon mozgó modellekre.

Vittadini összesen hét, a maguk idejében nagyon ismert modellt választott a bemutatójához: Niki Taylort, Carol Altot, Roshumbát, Pat Clevelandet, Frederique van Der Walt, Irina Pantaevát és a magyar származású Carmen Dell'Oreficet.

A korelnök az 1931-ben született Carmen Dell'Orefice volt, aki az 50-es, 60-as évek egyik nagyon ismert modellje volt, rendszeresen szerepelt a Vogue és a Harper's Bazaar reklámjaiban. Néhány évvel ezelőtt akkor került elő a neve, amikor kiderült, hogy ő is azok között a híres emberek között van, akiknek a vagyonát eljátszotta Bernie Madoff [1].

Őt Pat Cleveland követi, aki 1954-ben született, bár nagyon nehéz róla használható biográfiát találni. A hetvenes évek egyik igen ismert modellje volt.

Carol Ann Alt 1960-ban született, igazán ismert 1982-ben lett, amikor szerepelt a Sports Illustrated fürdőruhás kiadásában. A nyolcvanas évek elejének egyik meghatározó modellje volt, a nyolcvanas évek közepétől több-kevesebb sikerrel a filmezéssel is próbálkozott.

Frederique van Der Wal és Irina Pantaeva is 1967-ben született. Van Der Wal holland, míg Pantaeva a Szovjetunióban született, a mai Burját Köztársaságban. Van Der Wal a Revlon és a Women's Secret néhány emlékezetes kampányában szerepelt, valamint ő is próbálkozott a filmezéssel. Olyan filmekben kapott szerepet, mint a Vadi új Vadnyugat, az 54 vagy a Millió dolláros hotel. Pantaeva a 90-es évek elején Párizsban próbálkozott a modellkedéssel, majd néhány évvel később New Yorkban. Ő is szerepelt filmekben, többek között a Zoolanderben és a Mortal Kombat második részében.

Roshumba Williams 1968-ban született, a 90-es évek elején lett ismert, amikor szerepelt a Sports Illustrated fürdőruhás kiadásában. Roshumbát Yves Saint Laurent fedezte fel Párizsban, a nyolcvanas évek végén, így nem volt nehéz bekerülnie a nemzetközi vérkeringésbe.

A legfiatalabb Niki Taylor volt a bemutatón, aki 1975-ben született, 15 éves korában már a Vogue címlapján pózolt. A People 1991-ben az ötven legszebb ember közé válaszotta, egy évvel később már a CoverGirl arca volt, ráadásul ő volt az első, aki 18 éves kora előtt megcsípte ezt a posztot. A Nokiától kezdve a L'Oréalon át a GAP-ig egy csomó nagy cég reklámarca volt.

A tervező Vittadini 1945-ben született, családja 56-ban vándorolt ki Magyarországról. Szeret élénk színekkel és mintákkal dolgozni, ruháktól kezdve, kiegészítőkön át, a parfümökig mindenfélét tervez.

Vissza
2010.
március
30. 08:08

"Ötven évesen mindenkinek olyan arca van, amilyet megérdemel"

"Ötven évesen mindenkinek olyan arca van, amilyet megérdemel" Az 50 feletti generáció fogyasztói szokásairól, a kedvenc márkákról, a márkahűségről, az idősebbeknek szóló reklámokról lesz szó azon a konferencián, amelyet a Magyar Fogyasztó Platform szervez. A résztvevők előadást hallhatnak arról is, hogy az 50+ korosztály hogyan igyekezett átvészelni a válságot.
Tovább
2010.
szeptember
12. 10:11

7 dolog, amiben az elme és a test változik az öregedés során

7 dolog, amiben az elme és a test változik az öregedés során Az öregedés ikonikus figurája a ráncos arcú, felejtős, morgós öregember. Azonban a tudósok egy másik képet festenek az öregekről: a kor előrehaladtával az idősek sokkal boldogabbak, liberálisabbak lesznek, és sok esetben már nem tartják vissza csípős megjegyzéseiket. Legalább is az amerikai öregek a következő 7 dologban változnak.
Tovább
2010.
január
27. 08:23

Dinamikus nagyi akar lenni? Mozgás!

Dinamikus nagyi akar lenni? Mozgás! A rendszeres testmozgás segít időskorban is fenntartani a testi egészséget és a szellemi frissességet - állapította meg több tanulmány.
Tovább
2010.
december
30. 16:56

Megvan az öregedés új ellenszere?

Megvan az öregedés új ellenszere? A Saint Louis Egyetem munkatársai egy növekedési hormon antagonistájának vizsgálata közben fedezték fel, miszerint az képes az öregedési folyamatok visszafordítására.
Tovább
2010.
november
30. 14:49

Örökélet-kutatás: sose halunk meg!?

Örökélet-kutatás: sose halunk meg!? Első ízben sikerült - egereken - visszafordítani az öregedés folyamatait a Harvard egyetemen. A hír első ránézésre nyugodtan származhatnék valamely rossz bulvárlapból, csakhogy forrása a brit Daily Mail(a neves amerikai Nature magazin nyomán) – a kutatást pedig, amelyről beszámol, a Harvard egyetemen végezték.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART