2015.
április
24. 19:27

Idős város pályázat

Címkék:
Design Terminal Energiatermelő térburkolat, idősek közösségi aktiválását támogató projekt, valamint az akadálymentes városi közlekedést elősegítő program nyerte el a Design Terminál Smart City Lab Budapest elnevezésű, innovatív városfejlesztési ötletek megvalósítására kiírt pályázatát.

 A Desig Terminál második alkalommal meghirdetett pályázatára csaknem 40 pályamű érkezett "a személyes, kommunikáló város és a városlakók környezetük iránt érzett felelősségének" témájában három kategóriába: a tiszta város, az öreg város és a small data csoportokba - közölte a Design Terminál csütörtökön az MTI-vel.

A tiszta város kategóriában a FUTI csapatának energiatermelő térburkolata lett a nyertes projekt, amely a hulladékenergiaként elvesző erőforrásokat - az emberi lépést, kerékpáros közlekedést, napfényt és éjszakai világítást - használja. Idős város kategóriában győzött a NagyiApp elnevezésű program, amely az idősebb generáció közösségi aktivizálását támogatja. 

A zsűri tetszését small data kategóriában az akadálymentes városi közlekedés adatait összegyűjtő ROUTE4U applikáció nyerte el. 

A győztes csapatok a nyári időszakban a Design Terminál, valamint több fővárosi közműszolgáltató és egyetem szakmai együttműködésével dolgozzák ki projektjüket, amelyet a Design Hét Budapest rendezvénysorozat keretében októberben mutatnak be a nagyközönségnek.

A jelentkezők a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Vízművek, a Főkert, valamint a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. bevonásával és konzultációs segítségével vehettek részt a pályázaton. 

A szakmai zsűri a javaslatok megvalósíthatóságán túl a bírálás során kiemelten fontosnak tartotta a szakmai és szervezeti egységek széleskörű bevonhatóságát, valamint a pályamű nemzetközi környezetbe való átültethetőséget - írták a tájékoztatóban.

Forrás: MTI
Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART