2011.
szeptember
28. 16:13

Idősbarát önkormányzatokat díjazott a kormány

Címkék:
Idősbarát Önkormányzat díjátadás Szeretnénk megváltoztatni azt a felfogást, hogy az idős az, aki a nyugdíjat várja és teher a társadalom vállán – jelentette ki Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerdán, az Idősbarát Önkormányzati Díj és szakmai elismerések átadó ünnepségén az Országházban.

Az államtitkár köszönetet mondott azoknak az önkormányzatoknak és díjazottaknak, akik munkájukkal segítik az időseket és lehetőséget teremtenek egy aktív időskor megéléséhez. Soltész Miklós elmondta, amikor kiírták a pályázatot, arra szerettek volna buzdítani minden önkormányzatot, hogy próbáljanak valamilyen – a szokásos ellátáson túlmutató – pluszt is behozni az idősekkel kapcsolatos tevékenységi körükbe. Fontos cél, hogy a különböző generációkat összekössük – fogalmazott -, ezért kiemelt jelentőségű a fiatalok bevonása az idősek segítésébe, a társadalmi felelősségvállalás elősegítése.

Soltész Miklós egyúttal arra is kérte idős honfitársainkat, hogy ne üljenek fel a nyugdíjakkal kapcsolatos rémisztgetéseknek, mivel a Kormány elkötelezett a nyugdíjak reálértékének megőrzése mellett.

Farkasné dr. Gasparics Emese, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára beszédében úgy fogalmazott az idősügyi ellátás fontos erkölcsi kötelessége az önkormányzatoknak és a megújuló önkormányzati rendszer még inkább alkalmas lesz az idősek segítésére.

Idősbarát Önkormányzati Díjban részesült:

Balmazújváros Önkormányzata

Csongrád Város Önkormányzata

Lippó Község Önkormányzata

Lovászpatona Község Önkormányzata

Törökbálint Város Önkormányzata

Zákány Község Önkormányzata

Forrás: kormany.hu

Vissza
2010.
február
23. 17:32

Idősbarát Önkormányzat Díj 2010

Idősbarát Önkormányzat Díj 2010 A szociális és munkaügyi miniszter és az önkormányzati miniszter az 58/2004. (VI.18.) ESZCsM-BM együttes rendeletben elhatározottak, és kapott felhatalmazás szerint közös pályázatot hirdet önkormányzatok számára a 2010. évi "Idősbarát Önkormányzat" Díj elnyerésére.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART